Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του Προέδρου της Βουλής

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του Προέδρου της Βουλής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της εξαίρεσης δύο μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή