Ρητή καταδίκη τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ Κύπρου

Ρητή καταδίκη τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ Κύπρου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή δήλωση εννέα σημείων υιοθέτησαν, χθες, οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την τριμερή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζακί και ο Σάββας Αγγελίδης συμφώνησαν «να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον αμυντικό και αμυντικοτεχνικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».

Οι τρεις υπουργοί καταδίκασαν, επίσης, τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και χωρικών υδάτων. Επιπλέον, καταδίκασαν την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Παράλληλα, δημοσίευμα της ελεγχόμενης από το προεδρικό παλάτι, εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», αναφέρει ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έπειτα από απόφαση του 10ου διοικητικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας ότι η Μονή της Χώρας (Καριγιέ Τζαμί) στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνον ως τζαμί.

Oπως φαίνεται το ζήτημα έχει παραπεμφθεί σε νέα συνεδρίαση του  δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί για τη Μονή της Χώρας, έπειτα από προσφυγή τουρκικής οργάνωσης.

Η «Γενί Σαφάκ» εκτιμά, ότι αν τελικά ληφθεί αυτή η απόφαση, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή και της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή