Τελικά έφταιγαν τα ίδια τα θύματα των πλημμυρών…

Τελικά έφταιγαν τα ίδια τα θύματα των πλημμυρών…

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απίστευτη δήλωση ότι για το θάνατο δύο ανθρώπων κατά τις σφοδρές βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου φταίει περίπου «το κακό τους το κεφάλι» προέβη χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παπαδήμας, παγώνοντας τη Βουλή. Δύο απαντήσεις μάλιστα -η μία από τον πρωθυπουργό- όχι μόνον δεν έριξαν φως στα φαινόμενα αποσυντονισμού που παρατηρήθηκαν το τριήμερο της μαγάλης βροχής, αλλά κατέτειναν μόνο στη διαπίστωση: έφταιγαν οι πάντες εκτός από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Πρ. Παυλόπουλου, τόνισε ότι θύματα και ζημίες υπάρχουν και στις πιο προηγμένες χώρες όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, κι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Σημίτης μίλησε για ακραίο καιρικό φαινόμενο, πλην όμως ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά, αφού 24 ώρες νωρίτερα υπήρξε ενημέρωση και προετοιμασία και όλοι οι υπεύθυνοι συντόνισαν την προσπάθεια.

Ελλειψη συντονισμού

Από την πλευρά του ο κ. Π. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι τα φαινόμενα δεν ήταν ακραία, αλλά «κάτι παραπάνω από το κανονικό» για να καταγγείλει: «Αλλά, τι είστε δηλαδή; Κυβέρνηση που λειτουργεί μόνον υπό ομαλές συνθήκες; Αυτό θέλετε να μας πείτε;». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι υπήρξε έλλειψη συντονισμού και πλήρης αδυναμία να λειτουργήσουν οι υποδομές με φαινόμενα όπως στη Μαλακάσα ή την πλημμύρα στο Μαραθώνα. Εσπευσε μάλιστα μετ’ επιτάσεως να προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό να μην επιρρίψει τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στη ΝΔ κατά τη δευτερολογία του: «Κυβερνάτε 20 χρόνια και φέρετε πλήρη ευθύνη γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Επειδή έχετε το παρελθόν μιας κυβέρνησης μειωμένων προσδοκιών που και σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσεις εξ αυτού του λόγου και μόνον δεν έχετε μέλλον».

Η ένταση όμως ήλθε σε επόμενη ερώτηση, όταν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παπαδήμας, μετά την έκφραση λύπης προς τα θύματα έσπευσε να πει ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού «παρά την προειδοποίηση δεν πήραν στοιχειώδη μέτρα για την προφύλαξή τους και θέλησαν να δουν, αν το αυτοκίνητό τους είναι πιο γερό από το ρέμα»(!). Η ερωτώσα βουλευτής Λιάνα Κανέλη (ΚΚΕ) χαρακτήρισε ως «απίστευτου κυνισμού» την απάντηση του υπουργού ότι περίπου τα θύματα έφταιγαν τα ίδια για το χαμό τους ζητώντας του να ανακαλέσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή