Καραμανλής: Φταίνε όλοι οι άλλοι, ποτέ η ίδια η κυβέρνηση

Καραμανλής: Φταίνε όλοι οι άλλοι, ποτέ η ίδια η κυβέρνηση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιανόητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τις καταστροφές που προκάλεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία. Ο κ. Καραμανλής συζήτησε τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πλημμύρες με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, με τους οποίους συναντήθηκε χθες στη Ρηγίλλης. Αμέσως μετά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «βρίσκονται 20 χρόνια στην εξουσία και μεταθέτουν τις ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε: «Το ίδιο έπραξαν και για τις πλημμύρες. Αυτό αποτελεί μικροψυχία, καθώς ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους». Υπογράμμισε επίσης ότι η επανίδρυση του κράτους που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία, προϋποθέτει ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επαρκείς πόρους και αρμοδιότητες και επανάλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεργάζεται με όλους τους τοπικούς άρχοντες ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση.

Ο κ. Καραμανλής δέχθηκε εξάλλου χθες αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των Σωμάτων της Ασφάλειας, που τον ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις τους και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Συνάντηση με Αναστάσιο

Τέλος, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο, τον οποίο διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δύσκολο έργο του και έπλεξε το εγκώμιό του. «Ο Μακαριώτατος δεν στηρίζει και δεν καθοδηγεί μόνον τους Ελληνες Ορθοδόξους της Αλβανίας. Με τη γενικότερη στάση του, με τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο που προωθεί, δίνει το παράδειγμα, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής μας. Γιατί είναι βέβαιο ότι, στην ιστορικά βεβαρημένη περιοχή των Βαλκανίων, μόνο ο διάλογος, η συνεργασία, το ανοιχτό πνεύμα της συνεννόησης μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμα την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη όλων των λαών», είπε χαρακτηριστικά.

Η πορεία προσαρμογής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή