Θ. Σκυλακάκης: Δεν είχαν υπολογιστεί δαπάνες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νοσοκομεία της χώρας

Θ. Σκυλακάκης: Δεν είχαν υπολογιστεί δαπάνες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νοσοκομεία της χώρας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχαν υπολογιστεί δαπάνες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νοσοκομεία της χώρας, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «λάθη επιμέλειας» στην δημοσιονομική διαχείριση της χώρας.

Στο πλαίσιο της κύρωσης του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους, οικονομικού έτους 2017, ο κ. Σκυλακάκης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι διαπιστώνεται πλέον πως υπήρξαν λάθη «και στο μέτρημα» και «λάθη επιμέλειας» και έφερε ως παράδειγμα τα νοσοκομεία – όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Λέσβου – τα οποία «δεν κατέγραφαν στα σοβαρά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από το αποτέλεσμα της κυβέρνησης όπως είχε δικαίωμα να κάνει η κυβέρνηση με βάση την συμφωνία του 2015».

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία, είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, «όμως», όπως προσέθεσε, «αυτά είναι λεφτά με τα οποία φορολογούμε τον κόσμο για να πετύχουμε τον στόχο, για αυτό κι ο προβληματισμός μου αφορά την επιμέλεια με την οποία έγινε η δημοσιονομική διαχείριση».

Ακόμη, ο κ. Σκυλακάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2017 υπήρξε τεράστια υπέρβαση στο πρωτογενές πλεόνασμα που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές, με αποτέλεσμα να φορολογηθεί ο κόσμος με το «τρομακτικό ποσό» των 4 δισ. ευρώ παραπάνω και να ασκηθεί μέχρι και το 2018 «βαριά περιοριστική πολιτική».

«Ούτε το ΔΝΤ, ούτε οι Βαυαροί υπερσυντηρητικοί δεν θα ασκούσαν τέτοια βαριά περιοριστική πολιτική άνευ λόγου και αιτίας» είπε ο κ. Σκυλακάκης, προς την προκάτοχό του, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία είχε κάνει λόγο για «επεκτατική πολιτική» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή