ΣΗΜΕΡΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – Ετος δημοσιονομικού εφιάλτη το 2001

Ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο οι κυβερνήσεις αναζητούν έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας, η Ελλάδα δείχνει να έχει εξαντλήσει το οπλοστάσιό της. «Το 2001 είναι μια εφιαλτική χρονιά, από την άποψη της δημοσιονομικής διαχείρισης», επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη και αποκαλύπτουν ότι σημειώθηκαν τεράστιες υπερβάσεις κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τώρα, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να κινηθεί προς τη μοναδική διέξοδο που απομένει, την πώληση των μεριδίων που έχει σε μεγάλους κρατικούς οργανισμούς.

ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Καταργούνται φοροαπαλλαγές

Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζεται, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον περιορισμό των απαλλαγών όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα των φορολογουμένων, ενώ ταυτοχρόνως σχεδιάζεται η κατάργηση φόρων που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

ΟΝΕΙΡΟ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ενα κιλό χρυσάφι το τετραγωνικό!

Με άπιαστο όνειρο μοιάζει η απόκτηση κατοικίας στο Λεκανοπέδιο, καθώς η άνοδος τιμών στις «ανερχόμενες» περιοχές έχει συμπαρασύρει στα ύψη όλη την αγορά. Ετσι, ένα καινούργιο διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Μετς κοστίζει 180 εκατομμύρια δρχ., στο Παγκράτι 70 εκ., στους Αμπελοκήπους 55 εκ., στο Μεταξουργείο 40 εκ., έως 180 εκ. στο Κεφαλάρι, ενώ στο Καβούρι τιμολογείται από 200 – 400 εκ. δρχ.!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «K» ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Πρώτα εκλογές, μετά ανεξαρτησία

Οι κάλπες που θα στηθούν το Σάββατο στη «Δημοκρατία του Κοσόβου» για την ανάδειξη Κοινοβουλίου, το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει πρόεδρο και κυβέρνηση, αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσουν την υπεροχή του Ιμπραήμ Ρουγκόβα έναντι των «παιδιών του πολέμου» της αυτονομίας Χακίμ Θάτσι κ.ά., αλλά ταυτόχρονα εκτιμάται ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ανοίξει την πολυπόθητη για τους Αλβανούς προοπτική ανεξαρτησίας της περιοχής.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ Σ. ΒΛΑΧΟΥ

Μαρτυρία για τη Μεταπολίτευση

Ο διπλωμάτης και ακαδημαϊκός Αγγελος Σ. Βλάχος με το βιβλίο του «Αποφοίτηση 1974. 25 Ιουλίου – 17 Νοεμβρίου», το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα», προβαίνει σε αποκαλύψεις για τα παρασκήνια της Μεταπολίτευσης και καίριες αποφάσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ καθώς και σε σφόδρα επικριτικές σκιαγραφίες προσώπων, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή