ΣΗΜΕΡΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΩ Ο NASDAQ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΑΝΟΔΟ – Η Γουόλ ξεπέρασε σύντομα το αρχικό της σοκ

Το αρχικό σοκ των επενδυτών ξεπεράστηκε, όταν οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε νέα τρομοκρατική επίθεση. Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones περιόρισε την πτώση από 2% σε 0,56% και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,64% από τη βουτιά του 3%. Οι συνέπειες περιορίστηκαν στον κρίσιμο τομέα των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο όλες οι μετοχές μείωσαν σημαντικά τις αρχικές μεγάλες απώλειες. Η Φρανκφούρτη πρόλαβε την ανάκαμψη της Γουόλ και περιόρισε την πτώση στο 1,83%, ενώ το Παρίσι έχασε 3,05%.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΧΑΡΤΙ»

Αμεταβίβαστα τα αγροτεμάχια

Σταμάτησαν οι μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων. Οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να καταρτίσουν συμβόλαια μεταβίβασης αγροτεμαχίων εξαιτίας διάταξης νόμου, που ισχύει από τις 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη διάταξη, κάθε συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης αγροτεμαχίου πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό που να βεβαιώνει αν πρόκειται για γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες Γεωργίας των νομαρχιών δεν είναι σε θέση να εκδώσουν τα πιστοποιητικά και οι συμβολαιογράφοι δηλώνουν αδυναμία να προχωρήσουν σε συμβόλαια.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ

Ισόβια στη Γιαννακοπούλου

«Ο άνδρας μου θα πρέπει να με ξεχάσει και να κοιτάξει το παιδί μας», είπε σαστισμένη η Κάτια Γιαννακοπούλου μετά την έκδοση της «δίκαιης απόφασης» -όπως η ίδια τη χαρακτήρισε- του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που την καταδίκασε χθες σε ισόβια δεσμά για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη. Παρά την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο συνήγορός της προανήγγειλε την άσκηση αναιρέσεως στον Αρειο Πάγο.

Κινητή: Κινητικότητα που θα φέρει αναδιάταξη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, με θρυαλλίδα των εξελίξεων την τύχη της Telestet και το προς πώληση ποσοστό της Cosmote από την Τelenor.χ

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία: Η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και ο κ. K. Σημίτης έναντι του κ. K. Καραμανλή ως προς το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα και με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση.

Λαλιώτης: Επί τέσσερις ώρες ο κ. K. Λαλιώτης κατέθετε χθες στον εισαγγελέα στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ύποπτες χρηματικές συναλλαγές της Ν.Δ. μέσω λιβεριανής εταιρείας.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, οι υποσχέσεις του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλου για κινηματογραφικά πανεπιστήμια, αίθουσα ψηφιακής προβολής, αλλά και η ισχυρή γεύση… αμηχανίας, που άφησαν οι πέντε πρώτες ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, χαρακτηρίζουν το πρώτο τετραήμερο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γράφουν: η απεσταλμένη μας Μαρία Κατσουνάκη και ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος.

Υπερτυχεροί: Βιοπαλαιστής με τρία παιδιά είναι ο ένας υπερτυχερός του Τζόκερ, που παρέλαβε χθες -μέσω της δικηγόρου του- επιταγή 1,9 δισ. δρχ. (και κάτι ψιλά), ενώ ο έτερος είναι 35 ετών και -περιζήτητος, πλέον- εργένης από το Παγκράτι.

Σκόπια: Νέα έξαρση της βίας στο Τέτοβο, όπου Αλβανοί αντάρτες σκότωσαν τρεις αστυνομικούς των κυβερνητικών δυνάμεων το βράδυ της Κυριακής.

Υπερωρίες: Πρώτος στις υπερωρίες έρχεται ο τραπεζικός κλάδος, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Σελίδα βιβλίου: «Η βραδυπορία του καλού», το νέο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου. «Σταθερή απώλεια», διηγήματα του Πρόδρομου Μάρκογλου.Μελέτη του Γιάννη Καρά για την «Ελληνική επιστήμη στον βαλκανικό χώρο – 18ος-19ος αιώνας». «Ο τέταρτος ιππότης», μυθιστόρημα του Δημοσθένη Παπαμάρκου.

Κάμερες για Ι.Χ.: Οι παραβάτες οδηγοί που κάνουν χρήση των λεωφορειολωρίδων, τώρα μπορούν να σκεφθούν. Δεκάδες κάμερες θα καταγράφουν τις κινήσεις τους και τα πρόστιμα έρχονται βροχή.

«Μέριμνα» για παιδιά: Στο πλευρό παιδιών που θρηνούν τον χαμό αγαπημένων τους προσώπων βρίσκεται η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα», που στελεχώνεται από ειδικούς, καταξιωμένους επιστήμονες.

Εναντίον Λένιν: Μέχρι και την ουρά των επισκεπτών για το μαυσωλείο του Λένιν ξεπέρασε η αντίστοιχη που δημιούργησαν οι λάτρεις του ρωσικού «Big Brother» στον χώρο όπου γυρίζεται η ρωσική εκδοχή του.

Ή με την επίλυση του Ασφαλιστικού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή