Γραμματέας Φρουζή: «Δεν γνωρίζω για χρηματισμό πολιτικών»

Γραμματέας Φρουζή: «Δεν γνωρίζω για χρηματισμό πολιτικών»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν σχετικόν με τον καταγγελθέντα χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Novartis προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς η κ. Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέας του κάποτε ισχυρού άνδρα της εταιρείας Κ. Φρουζή, η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας, σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις φέρεται πως απάντησε αρνητικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κ. Μαραγγέλη φέρεται να είπε ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή της πρακτική χρηματισμού πολιτικών από τον κ. Φρουζή. Μάλιστα, για την περίφημη «τροχήλατη βαλίτσα» εντός της οποίας –σύμφωνα με παλαιές καταγγελίες των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων– μετέφερε χρήματα για δωροδοκία πολιτικών προσώπων, φέρεται να σημείωσε ότι η ίδια δεν τον είχε δει ποτέ να φεύγει από την εταιρεία με τέτοιου είδους βαλίτσα με χρήματα. «Δεν γνωρίζω κάτι για βαλίτσες και δωροδοκίες. Δεν είδα ποτέ τον Φρουζή να φεύγει με λεφτά. Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν αρμοδιότητά μου. Δεν γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τα μέλη της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πληροφορίες φέρουν επιπροσθέτως τη μάρτυρα να ερωτάται συγκεκριμένα και επωνύμως για πολιτικά πρόσωπα, με την ίδια να απαντά ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία Ανδρ. Λοβέρδου, Γ. Στουρνάρα, Ανδρ. Λυκουρέντζου ή και Δ. Αβραμόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται, επίσης, να πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για βαλίτσα με χρήματα από τον κ. Φρουζή με αποδέκτη τον κ. Σαμαρά. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του, θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, είπε στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Παράλληλα, φέρεται να σημείωσε ότι ο κ. Φρουζής εκ του θεσμικού του ρόλου στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα. Για να προσθέσει πως η ίδια είχε φροντίσει για να κλείσουν τα ραντεβού και με τον κ. Λοβέρδο, και με τον κ. Στουρνάρα, και με τον τότε πρωθυπουργό. Φέρεται δε να ισχυρίστηκε κάποια στιγμή ότι ο κ. Φρουζής της είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να κλείσει το συγκεκριμένο ραντεβού.

Σε άλλες ερωτήσεις σχετικές με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας παλαιότερα και την εμφάνιζαν να είναι μία εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, η κ. Μαραγγέλη φέρεται πως τις διέψευσε. «Δεν ισχύει ότι είμαι προστατευόμενη μάρτυρας. Δεν είχα μπει ποτέ σε προστασία από αστυνομικούς», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για ποιο λόγο δεν κινήθηκε νομικά για τα σχετικά δημοσιεύματα, φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.

Σε άλλο σημείο και με αφορμή σχετικές ερωτήσεις, η κ. Μαραγγέλη φέρεται να υποστήριξε ότι τα μπόνους στην εταιρεία για την καλή πορεία των εργασιών της επανήλθαν τον καιρό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε η Εισαγγελία Διαφθοράς της ζήτησε εξηγήσεις για αναφορές των αμερικανικών αρχών οι οποίες λέγεται πως την εμφάνιζαν να γνωρίζει το σύστημα των δωροδοκιών.

Τέλος, σε ερώτηση μέλους της επιτροπής αναφορικά με το εάν θα πήγαινε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπερασπίσεως του κ. Φρουζή, φέρεται να είπε πως ούτε ως δικηγόρος δεν θα ήθελε να τον υποστηρίξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή