ΣΗΜΕΡΑ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η αμφισβήτηση της διαχείρισης των οικονομικών του υπουργείου Αμύνης από τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο, στην οποία προχώρησε χθες ο διάδοχός του κ. Γ. Παπαντωνίου, εκτιμάται ότι πυροδοτεί νέες εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαντωνίου άφησε αιχμές για το καθεστώς των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και εξήγγειλε την επανεξέταση του πλαισίου του από τη Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών, που πρόκειται να συσταθεί στο υπουργείο Αμύνης. Ανακοίνωσε επίσης ότι όσες συμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα επανεξετασθούν και επέμεινε στην ανάγκη «νοικοκυρέματος»των αμυντικών δαπανών.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Μάχη βουλευτών ΠΑΣΟΚ στον αιγιαλό

Η εικόνα συνοχής της κυβέρνησης δοκιμάστηκε χθες και στη Βουλή. Στη συζήτηση του ν/σ για τον «αιγιαλό και τις παραλίες» τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον διαφώνησαν με επιμέρους διατάξεις, αλλά εμμέσως καταλόγισαν στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Φωτιάδη ότι προωθεί χαριστικές ρυθμίσεις για «τους πλούσιους, που έχουν τα εξοχικά τους πάνω στο κύμα». Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις κυβερνητικές εισηγήσεις ως… «νομοσχέδιο Αττίλα(!)», ενώ οι ψυχραιμότεροι διέγνωσαν ότι ένα νέο ενδοκομματικό μέτωπο μάλλον αρχίζει να συγκροτείται…

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

4,5 Ρίχτερ τρόμαξαν την Αθήνα

«Καθυστερημένο μετασεισμό» χαρακτήρισαν οι ειδικοί τη χθεσινοβραδινή δόνηση των 4,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο στην περιοχή της Πάρνηθας, που έβγαλε αρκετούς φοβισμένους Αθηναίους από τα σπίτια τους και προκάλεσε το σύνηθες… μποτιλιάρισμα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Οσοι είχαν πληροφορηθεί ότι ο Εγκέλαδος «κτύπησε» χθες και τη βορειοδυτική, ορεινή Κίνα με σεισμό 8,1 Ρίχτερ (χωρίς θύματα ή ζημιές) προφανώς δεν απέφυγαν τους αναίτιους μεν, ανησυχητικούς δε συνειρμούς…

Το κόστος του 2004: Ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν σημαντικές υπερβάσεις στο κόστος των Αγώνων εμφανίσθηκε ο κ. K. Σημίτης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον «Αθήνα 2004», αλλά προανήγγειλε την πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης προκειμένου να προσδιοριστεί ο τελικός προϋπολογισμός.

ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ: Ξέρουν ότι διαφωνούν σε πολλά, αλλά χθες συνειδητοποίησαν πως μπορούν και να συζητούν για πολλά οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα από τη συνάντηση του κ. K. Λαλιώτη με την κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Κινητά και υγεία: Καταιγισμός αγωγών εναντίον εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σημειώνεται στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων, που θεωρούν ότι τα κινητά τηλέφωνα προξένησαν βλάβες στην υγεία τους.

Ακτοπλοΐα: Ολα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετά την απελευθέρωση της αγοράς περιλαμβάνει το Δίκτυο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που παρουσίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης.

Τα τρακτέρ στους δρόμους: Χθες ήταν στην Καρδίτσα, αύριο στα Φάρσαλα, έπονται Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες βγάζουν πάλι τα τρακτέρ στους δρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Μίκη περαστικά: Οι ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση συνοδεύουν τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος εισήχθη χθες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και θα υποβληθεί σήμερα σε προγραμματισμένη επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον προστάτη.

Φεστιβάλ: «Αιματοχυσία» προκλήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της διεθνούς κριτικής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπως είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρός του Τζόι Μπούρμπαν. Ανεβαίνουν οι ρυθμοί του Φεστιβάλ, ενώ το κοινό διαγκωνίζεται για μια θέση σ’ ένα τρίωρο έπος Εσκιμώων, τον «Δρομέα» του Εσκιμώου σκηνοθέτη Ζαχαρία Κονούκ.

Εγινε καπνός: Οι χειροπέδες κρίθηκαν περιττές κατά τη διάρκεια της απολογίας του 26χρονου Αλβανού κακοποιού Κέκα Μπάρκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και εκείνος δεν… δέχθηκε να τις ξαναφορέσει: απώθησε τον αστυνομικό, πήδηξε από παράθυρο και έγινε καπνός.

Ποδόσφαιρο: Η Γερμανία (νίκησε 4-1 την Ουκρανία), η Τουρκία (5-0 την Αυστρία), η Σλοβενία (1-1 με Ρουμανία) και το Βέλγιο (0-1 επί της Τσεχίας) προκρίθηκαν χθες βράδυ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Γυμνασιάρχης: Σε διαθεσιμότητα ετέθη ο γυμνασιάρχης τον οποίο μήνυσε μητέρα για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος της 14χρονης κόρης της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή