Δ. Οικονόμου: Ημουν προετοιμασμένος για την πρόκληση Ερντογάν

Δ. Οικονόμου: Ημουν προετοιμασμένος για την πρόκληση Ερντογάν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αποχώρησή του από την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑP στα Ύψαλα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Οπως σημείωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι το ανέμενα. Το θεωρούσα ως ένα πιθανό ενδεχόμενο. Προετοιμασμένος ήμουν. Εγώ είχα πάει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: τον αγωγό TANAP ο οποίος θα συνδεθεί με τον αγωγό TAP. Άρα είχαμε λόγο να είμαστε παρόντες στα εγκαίνια. Αφ’ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε θέματα άσχετα με τα εγκαίνια του αγωγού και με προκλητικό τρόπο για την Ελλάδα θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω».

Στην ερώτηση αν επικοινώνησε με την Αθήνα πριν αποχωρήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος απάντησε: «Εκείνη τη στιγμή δεν επικοινώνησα. Είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αλλά δεν το θεωρούσαμε δεδομένο. Αν το θεωρούσαμε δεδομένο δεν θα πηγαίναμε». 

Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία αποχωρούσε οι Τούρκοι διοργανωτές ρώτησαν τον κ. Οικονόμου τι συμβαίνει. «Με ρωτούσαν και τους είπα ότι μετά από αυτά που ανέφερε ο κ. Ερντογάν δεν μπορώ να μείνω και αποχωρώ», σημείωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή