Προανακριτική: Διαβεβαιώσεις με «όχημα» τις εκλογές

Προανακριτική: Διαβεβαιώσεις με «όχημα» τις εκλογές

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πιέσεις, και μάλιστα με έντονο πολιτικό «άρωμα», τις οποίες υποστηρίζει ότι δεχόταν από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επέμεινε και χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην Προανακριτική, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης. Ειδικότερα, και σε συνέχεια των όσων φέρεται να υποστήριξε προχθές, ότι δηλαδή του ζητείτο να «δέσει» κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων από τον χώρο της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μανιαδάκης σύμφωνα με πληροφορίες είπε αυτή τη φορά πως του ειπώθηκε ότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, καθώς τα πρόσωπα αυτά δεν θα επανεκλεγούν και επιπροσθέτως ότι το τότε κυβερνών κόμμα –ο ΣΥΡΙΖΑ– θα κέρδιζε εκ νέου τις εκλογές. Μεταξύ άλλων δε, φέρεται να είπε πως του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις λέγοντας πως ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής και τον καλούσαν να μιλήσει σχετικά.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτησή του, ο μάρτυρας κλήθηκε να πει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν θα είχε πρόβλημα να πει τα ίδια και σε περίπτωση μιας κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής του με την κυρία Τουλουπάκη ή και με τους δύο πρώτους μάρτυρες, Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρα Δεστεμασίδη – που φέρεται να έχει καταδείξει ως τους δύο «προστατευόμενους μάρτυρες». Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να πει τα ίδια και ενώπιόν τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας σημείωσε πως παρά την άρνησή του να κατονομάσει πολιτικούς, καθώς δεν γνώριζε κάτι εις βάρος τους, οι εισαγγελείς Διαφθοράς, συνεχίζοντας να του ασκούν πιέσεις, του είπαν μεταξύ άλλων ότι γνωρίζουν πολλά, ειδικά για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη – έως και ποιoς πλήρωνε για τις κουρτίνες του σπιτιού του.

Σε συνέχεια αυτών και σε ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε τους εισαγγελείς γι’ αυτή τη στάση που όπως αναφέρει τηρούσαν, ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να απάντησε ότι δεν το έπραξε επειδή τους φοβόταν.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ενδιαφέρον είχε και η επισήμανσή του ότι κάποιο πρόσωπο μέσα από την Εισαγγελία Διαφθοράς πιθανώς και να ήταν όχι μόνο πηγή διαρροών στον Τύπο, αλλά και παράγων ενημέρωσης των άλλων προστατευόμενων μαρτύρων προκειμένου εκείνοι να αλλάζουν τις καταθέσεις τους στη βάση όσων εκείνος κατέθετε.

Αλλες πληροφορίες φέρουν τον μάρτυρα να διαψεύδει όσα εισαγγελείς προσφάτως υποστήριξαν, ότι δηλαδή σε συνάντηση μαζί τους εκείνος τους είπε πως δέχθηκε απειλές από τον κ. Γ. Στουρνάρα.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μανιαδάκης είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι με την ιδιότητά του ως καθηγητή Δημόσιας Υγείας έχει συνεργαστεί και με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις μαζί τους είχαν ως αντικείμενο τις συμβουλές του.

Πέραν τούτων, ο μάρτυς φέρεται να σημείωσε ότι οι αμερικανικές έρευνες δεν είχαν ασχοληθεί με την Ελλάδα και πως η έρευνα είχε ξεκινήσει από τη χώρα μας. Οι Αμερικανοί δεν έχουν παρά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και ουδέν δικό τους στοιχείο, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή