Η κ. Γεννηματά ζητεί συμβούλιο αρχηγών

Η κ. Γεννηματά ζητεί συμβούλιο αρχηγών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή της για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης εθνικής γραμμής έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, επαναδιατύπωσε χθες από του βήματος της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Δεν έχουμε απλώς δυσκολίες στη σχέση μας με την Τουρκία. Εχουμε προκλήσεις, έχουμε απειλές και τώρα πια έχουμε και ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε τετελεσμένα, ενέργειες που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε η κυρία Γεννηματά για να συνεχίσει: «Απαιτείται εθνική γραμμή. Eίναι σήμερα αναγκαίος ο διάλογος καθώς και η συνεννόηση μεταξύ μας, ίσως όσο ποτέ άλλοτε. Γι’ αυτό επιμένω τόσο για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Βεβαίως και είναι χρήσιμη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά πολύ απλά δεν αρκεί. Eίμαστε εδώ, ενεργά και δυναμικά παρόντες, έτοιμοι να συμβάλουμε και στη διαμόρφωση αλλά και στη στήριξη και στην υποστήριξη αυτής της εθνικής γραμμής».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει να απαιτηθεί η αλληλεγγύη τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε., και στο πλαίσιο αυτό μίλησε και για το προσφυγικό, ζητώντας από τον πρωθυπουργό περισσότερο πιεστική στάση στην Ενωση: «Oσον αφορά το προσφυγικό, το οποίο είναι αλληλένδετο, έχω χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου και θα επαναλάβω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία. Είναι ώρα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να θέσει αποφασιστικά και αυτό το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής. Να ξαναπάρει η Ε.Ε. πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν. Πιέστε, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, και ξεκαθαρίστε στους εταίρους μας ότι θα μπλοκάρουμε ακόμα και αποφάσεις σημαντικές του Συμβουλίου αν συνεχίσουν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού», τόνισε με έμφαση. Τέλος, μιλώντας για τη φορολογική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε προς έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Αλλαξε η κυβέρνηση, αλλά δεν άλλαξε η πολιτική. Συνεχίζουμε ως χώρα, ως οικονομία και ως κοινωνία στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Δεν απελευθερώνεται η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που έχει σωρεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή