Ρηγίλλης: ο «πρωινός καφές» διευρύνεται με νέα πρόσωπα

Ρηγίλλης: ο «πρωινός καφές» διευρύνεται με νέα πρόσωπα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο όργανο πολιτικής και επικοινωνίας, αλλά μόνο με συμβουλευτικό χαρακτήρα, απέκτησε χθες η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για την πολυσυζητημένη διεύρυνση του «πρωινού καφέ», η οποία κυοφορείται εδώ και έξι μήνες και χθες έλαβε σάρκα και οστά. Η σύνθεση του άτυπου οργάνου, που θα φέρει την ονομασία «ομάδα ανάλυσης πολιτικής», περιλαμβάνει τα στελέχη που συμμετείχαν έως τώρα στον «πρωινό καφέ», δηλαδή τον γ.γ. της Κ.Ο. κ. Δ. Σιούφα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Πρ. Παυλόπουλο, τον γραμματέα της Κ.Ε. κ. Ευ. Μεϊμαράκη, τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιά και τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θ. Ρουσόπουλο, και επιπλέον την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τους κ. Μ. Λιάπη και Στ. Δήμα.

Προτάσεις

Με τη σύνθεση αυτή συνεδρίασε, για πρώτη φορά χθες, στη Ρηγίλλης υπό τον κ. K. Καραμανλή. Οπως αποφασίστηκε, θα έχει συμβουλευτικό και όχι εκτελεστικό χαρακτήρα και θα επιχειρήσει με τις προτάσεις του να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του κόμματος, καθώς και στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της πολιτικής του. Θα συνέρχεται τακτικά κάθε Δευτέρα το μεσημέρι και θα συζητά τα θέματα τρέχουσας πολιτικής. Η συγκρότηση της «ομάδας ανάλυσης πολιτικής» κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά το τέλος της χθεσινής σύσκεψης, στην οποία δεν έγινε συζήτηση για επιμέρους πολιτικά θέματα, ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι «η κοινωνία προσδοκά, ενωμένη και ισχυρή, η Ν.Δ. να πετύχει» και συμπλήρωσε «γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ και θα συνδράμουμε με σκληρή δουλειά και δυναμική αντιπολίτευση». Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι η νέα ομάδα θα χαράξει την πολιτική και θα προωθεί τις ιδέες και τις θέσεις του κόμματος, ενώ ο κ. Δήμας, χαρτιλογώντας, ανέφερε: «Καφές ήταν αλλά όχι πρωινός».

Εν τω μεταξύ, προχθές, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, του εξέφρασε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, αναφέροντας μάλιστα ότι στις προθέσεις του είναι να παραμείνει στην πλατεία Κοτζιά για δύο τετραετίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ίδιος τον επόμενο μήνα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένει και την τελική απάντηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα, εξέλιξη που μάλλον βρίσκει σύμφωνο και τον κ. Καραμανλή. Τέλος, ο κ. Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος ενδιαφέρεται επίσης να πάρει το χρίσμα της Ρηγίλλης για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ετσι, θα πρέπει να έχουν τελεσθεί εκ προμελέτης, με στόχο να πληγεί σοβαρά ένα κράτος ή ένας διεθνής οργανισμός μέσω του εκφοβισμού του πληθυσμού («σκοπός του τρομοκράτη είναι να τρομοκρατεί», όπως εξηγούσε λακωνικά ο Λένιν), ή της αποσταθεροποίησης των πολιτικών δομών της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή