Aνοικτός δίαυλος Φώφης Γεννηματά με Γ. Παπανδρέου

Aνοικτός δίαυλος Φώφης Γεννηματά με Γ. Παπανδρέου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα εθνικά θέματα και κατά κύριο λόγο τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών να βρίσκονται στο επίκεντρο, συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, στο πρώτο της «ραντεβού» μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό αναμένεται να εστιάσει στην ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος, Φ. Γεννηματά, αναδεικνύοντας εκ νέου τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο την Πέμπτη, κατά την παρέμβασή της στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης σίγουρα εντάσσεται η παρουσία του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει το «παρών» και να τοποθετηθεί επί του θέματος, με την παρέμβασή του να αναμένεται με ενδιαφέρον. Αλλωστε, όπως τονίζεται από τη Χαρ. Τρικούπη, όλο αυτό το διάστημα, κατά το οποίο η έντονη τουρκική κινητικότητα έχει ανεβάσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας του κόμματος, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της κ. Γεννηματά ήταν ανοικτοί, όσον αφορά τη χάραξη της πολιτικής τής παράταξης.

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος απέχει μεν από το καλοκαίρι από κάθε εσωκομματική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, όχι όμως και από το πολιτικό «κάδρο» της χώρας. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετηθεί με τη σειρά του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τη Δευτέρα σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών», στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, σε δεύτερο πλάνο στην Κεντρική Επιτροπή θα βρεθεί το μέτωπο της οικονομίας, ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2020 στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε το νομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ το οικονομικό και φορολογικό πεδίο εκτιμάται πως αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στην αντιπολιτευτική του στρατηγική, με τη Χαρ. Τρικούπη να έχει διαμηνύσει ότι η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, με βάση κυρίως τους συγκεκριμένους άξονες, αναμένεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα.

Τέλος, στο εσωκομματικό μέτωπο, η ανακοίνωση των τομεαρχών της παράταξης, που διαμηνύεται ότι θα πραγματοποιηθεί και επίσημα μέχρι αύριο, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς τη δομική αναδιοργάνωση που έχει θέσει ως στόχο το Κίνημα, με χρονικό ορίζοντα την προγραμματική συνδιάσκεψη του Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατεύθυνση της ηγεσίας είναι η όσο το δυνατόν πιο συλλογική εκπροσώπηση, από όλες τις εσωκομματικές τάσεις, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό με την κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε οι παρεμβάσεις στη Βουλή να αποτελέσουν το «όχημα» του ΚΙΝΑΛ στην ανάδειξη και προβολή των θέσεών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή