Κυβέρνηση και αγρότες ξανά στα οδοφράγματα

Κυβέρνηση και αγρότες ξανά στα οδοφράγματα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με μια νέα αγροτική κρίση η χώρα, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο παρόν και στο μέλλον ενός τομέα που όσο θα περνούν τα χρόνια, θα δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις. Οι αγρότες με τα δυναμικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη για τον καπνό και στα Τρίκαλα για το βαμβάκι, δείχνουν να μην μπορούν να ξεφύγουν από το επιδοτούμενο παρόν, αλλά και η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια ασφαλή έξοδο στο ανταγωνιστικό μέλλον. Ετσι, όπως όλα δείχνουν, θα ζήσουμε μια επανάληψη της εισβολής των τρακτέρ στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τους αγρότες να διεκδικούν καλύτερες τιμές και την κυβέρνηση να επικαλείται την κοινωνική ειρήνη. Προς το παρόν, πάντως, ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς προσπαθεί να συγκροτήσει μέτωπο με τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Ιταλίας, προκειμένου να επιτύχουν βραδύτερη μείωση των επιδοτήσεων και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η τιμή του βαμβακιού δεν θα είναι τόσο χαμηλή, όπως υπολογίζουν μερικοί.

Πέραν αυτών, πάντως, γενική είναι η αίσθηση ότι η ελληνική επιχειρηματική αγορά έχει εισέλθει σε περίοδο αυτοπεριορισμού και ελέγχου του λειτουργικού κόστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή