Ο Θάτσι αρνείται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της «μικρής Σένγκεν»

Ο Θάτσι αρνείται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της «μικρής Σένγκεν»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι απέρριψε πρόσκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα να συμμετάσχει σε συνάντηση των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 20-21 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των ηγετών της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την σύσταση της αποκαλούμενης «μικρής Σένγκεν». Ο Θάτσι δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή διότι «η Σερβία υπονομεύει τις προσπάθειες για την εδραίωση της κρατικής υπόστασης του Κοσόβου». Χαρακτηρίζει επίσης «χωρίς νόημα» τις πρωτοβουλίες για περιφερειακή συνεργασία όσο το Βελιγράδι αρνείται τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο παρελθόν κατά του αλβανικού πληθυσμού και δεν αποδέχεται το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Η Σερβία διέπραξε γενοκτονία εναντίον των πολιτών του Κοσόβου και σήμερα όχι μόνο αρνείται τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξη του κράτους μας», εξηγεί ο Θάτσι. Ο πρόεδρος του Κοσόβου απορρίπτοντας την πρόσκληση του Έντι Ράμα αναφέρει ότι στόχος της πολιτικής του είναι η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και όχι η συμμετοχή «σε περιφερειακές πειραματικές πρωτοβουλίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT