Γ. Ραγκούσης: Παράνομη αστυνομική βία και χρήση πλαστικών σφαιρών στο Κουκάκι

Γ. Ραγκούσης: Παράνομη αστυνομική βία και χρήση πλαστικών σφαιρών στο Κουκάκι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία» στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

«Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης σε γραπτή δήλωσή του και σημειώνει: «Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά».

Επιπλέον, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, «μνημειώδη ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν "δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ"». «Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν», τονίζει.

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι «όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία, με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση, η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες, όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της».

«Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης, επισυνάπτοντας γνωμάτευση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, σύμφωνα με την οποία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή