Το XAA ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Το XAA ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες πολιτικής όξυνσης διαμορφώνονται σταθερά το τελευταίο διάστημα, καθώς στην πίεση που ασκεί ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης για το άνοιγμα των λογαριασμών χρηματοδότησης της Ν.Δ. στην περίοδο Μητσοτάκη, αντιπαρατίθεται τώρα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κατάθεση αίτησης σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Δημόσιας Εταιρείας Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) και τις προεκλογικές παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο.

Ενδεικτική του κλίματος όξυνσης ήταν η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «σκανδαλολογία» και για υπονόμευση της οικονομίας και της πορείας του Χρηματιστηρίου.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Πρ. Παυλόπουλος έσπευσε να δηλώσει ότι «με την κατάθεση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η Ν.Δ. εκπληρώνει το στοιχειώδες χρέος σεβασμού προς την αρχή διάκρισης των εξουσιών και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα», για να διευκρινίσει ότι «στόχος της εξεταστικής, και όχι προανακριτικής επιτροπής, είναι να διερευνηθούν τα θεσμικά κενά και να καλυφθούν ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο». Οσο για τις πρωθυπουργικές αιτιάσεις ανέφερε ότι «όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τη στάση της Ν.Δ. με την πορεία του Χρηματιστηρίου, είναι εκείνοι που στο παρελθόν επεδίωξαν να χειραγωγήσουν προς ίδιον πολιτικό όφελος το XAA».

O κ. Σημίτης, μιλώντας στην K.O. του κόμματός του, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Ν.Δ. «κίνηση αντιπερισπασμού» και επέμεινε ότι «πριν καταθέσει την πρόταση, δεν εξέτασε ούτε τις επιπτώσεις της γενικότερα στην οικονομία ούτε στην πορεία του XAA».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή