Επίδομα γέννησης: Οι αποφάσεις για τα εισοδηματικά κριτήρια

Επίδομα γέννησης: Οι αποφάσεις για τα εισοδηματικά κριτήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλαίσιο για το επίδομα γέννησης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τονίζεται σε σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το ύψος του ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και χορηγείται για τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης και σε ευρύ κύκλο δικαιούχων.

Ακόμη, το εισοδηματικό κριτήριο λήψης του επιδόματος ανέρχεται σε 70.000 ευρώ για ένα νέο ζευγάρι που κάνει το πρώτο του παιδί (40.000 ευρώ ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος), ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί κατά τον υπολογισμό του για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι «το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από καλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές οι οποίες δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για καλύτερη ζωή».

Με το εν λόγω νομοσχέδιο «εισάγονται στοχευμένες παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση μίας έμπρακτης πολιτικής ενίσχυσης της οικογένειας και του παιδιού», σημείωσαν ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και η αρμόδια Υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή