ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ THN ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απορρίπτει η κυβέρνηση την Εξεταστική για ΔΕΚΑ

Η κυβέρνηση απορρίπτει επί της ουσίας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση ΔΕΚΑ και το Χρηματιστήριο. Πλην όμως, επιθυμεί να γίνει -πριν από την τυπική απόρριψη της προτάσεως- συζήτηση στη Βουλή και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε -όπως υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. X. Πρωτόπαπας- «να αποκαλυφθεί το πού το πάει η Ν.Δ.». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο κ. Πρωτόπαπας, η εν λόγω κίνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως «είναι αντιπερισπασμός» και συνέχισε, λέγοντας ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποδεχθεί το ότι οι εξελίξεις στον χώρο της οικονομίας είναι θετικές: «Δεν μπορεί να αποδεχθεί το θετικό κλίμα. H Ν.Δ. στέκεται μίζερα και μικρόψυχα και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό, να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού. Να δημιουργήσει ένα θολό κλίμα σκανδαλολογίας. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Βεβαίως, υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι θα πρέπει αυτές οι διαδικασίες να επισπευσθούν. Εξάλλου, αυτό είναι και στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου της Βουλής. Εμείς λέμε απλώς την άποψή μας. Οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν. Η συζήτηση πρέπει να γίνει, ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει και πάλι να μάθει όλη την αλήθεια».

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το «δόγμα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Στο τρίπτυχο «απόκρουση της τουρκικής απειλής, αντιμετώπιση καταστάσεων αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορά μας και ενεργός συμμετοχή στις διεθνείς υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ΚΕΠΠΑ» στηρίζεται το «δόγμα» των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το περιέγραψε ο υπουργός Αμύνης κ. Γ. Παπαντωνίου, μιλώντας χθες σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημέρας εορτασμού τους. O κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι οι πολιτικές και τεχνολογικές αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας «καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των δυνατοτήτων και μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων» και έθεσε ως στόχο «τη δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Δομής Δυνάμεων, η οποία θα στηρίζεται στη διακλαδικότητα και στη μεγαλύτερη ευελιξία και δύναμη πυρός».

Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ME ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ

Το ΓΕΑ αρνείται τις παραβιάσεις

Για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα η Αγκυρα, η οποία συνεχίζει επί σχεδόν καθημερινής βάσεως την τακτική των παραβάσεων και των παραβιάσεων στο Αιγαίο, επανέρχεται στις αβάσιμες αιτιάσεις της περί παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου της από ελληνικά μαχητικά. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι στις 16 Νοεμβρίου δύο ελληνικά F-16 παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά που διενεργούσαν ασκήσεις, παραβιάζοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο (κατά 2 μίλια). Πηγές του ΓΕΑ υπογράμμιζαν το αστήρικτο των τουρκικών ισχυρισμών.

ΓΙΑ ΤΗΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕ E.E. – NATO

H Ελλάς στηρίζει τη Ρουμανία

Την υποστήριξη της Ελλάδος στις προσπάθειες της Ρουμανίας να ενταχθεί στην E.E. και στο NATO εξέφρασε, χθες, ο κ. Κων. Στεφανόπουλος προς τον Ρουμάνο πρόεδρο κ. I. Ιλιέσκου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. «Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα» για να βελτιωθεί η ρουμανική οικονομία, χρειάζεται όμως και μεγαλύτερη βοήθεια από την Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Ιλιέσκου. Από την πλευρά του, ο Ελληνας Πρόεδρος ανέφερε ότι η καθυστέρηση στην ενταξιακή πορεία του Βουκουρεστίου οφείλεται στην υστέρηση που σημειώνεται στην ανάπτυξη της ρουμανικής οικονομίας. Η Ελλάδα θα βοηθήσει τη Ρουμανία, εναπόκειται όμως στην τελευταία να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος, που ανανέωσε την υποστήριξη της Αθήνας προς την ένταξη της Ρουμανίας και στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ TOY «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»

ΚΕΔΚΕ: Εθελούσιες συνενώσεις δήμων

Επιστροφή στις εθελούσιες συνενώσεις με νέο πλαίσιο πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλος, εν όψει του διαλόγου που ανοίγει το υπουργείο Εσωτερικών για επαναξιολόγηση, μεταξύ άλλων, και του «Καποδίστρια». Να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο εθελοντικών συνενώσεων, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και εκτίμησε ότι σήμερα πολλοί δήμοι θα ήταν πρόθυμοι να αξιοποιήσουν παρόμοιες ρυθμίσεις. Τις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ έκανε εν όψει του συνεδρίου των δημάρχων, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα, δήλωσε υπέρμαχος της πρότασης που φαίνεται να διαμορφώνεται όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση και τη θεσμοθέτησή της σε επίπεδο περιφέρειας.

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΕΛΤΑ

Επί εξάμηνο αναμένει την απάντηση

Εξι μήνες αναμένει ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης απάντηση από το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με το κατά πόσον είναι νόμιμη ή μη, η συμμετοχή ιδιοκτητών ΜΜΕ και προμηθευτών του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ Α.Ε. και στη διάθεση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου και της διαχείρισης της Ταχυμεταφοράς ΕΛΤΑ Α.Ε. Το υπουργείο, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, απήντησε τον Ιούνιο ότι τα εν λόγω υπό κρίσιν θέματα έχουν παραπεμφθεί προς τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους του υπουργείου Μεταφορών, για γνωμοδότηση από την Ολομέλεια. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα απάντηση δεν έχει δοθεί, και γι’ αυτό ο κ. Κεφαλογιάννης επανακατέθεσε χθες την ερώτησή του. Κατά τον βουλευτή, στην όλη διαδικασία ιδιωτικοποίησης εμπλέκονται εταιρείες οικονομικών συμφερόντων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του κ. Σωκρ. Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή