Αποδοκιμασία υπουργών στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Αποδοκιμασία υπουργών στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση προς τους υπαλλήλους του Δημοσίου να συμβάλουν από κοινού με την κυβέρνηση στην προώθηση δέκα μεγάλων τομών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σύγχρονο κράτος, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. K. Σκανδαλίδης από το βήμα του 31ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Υπό τον ήχο της αποδοκιμασίας που εξέπεμπαν τα διαδοχικά συνθήματα 20 έως 30 συνδικαλιστών αντιπροσώπων, ο κ. Σκανδαλίδης, διατηρώντας την ψυχραιμία του, χρειάστηκε να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο με τους «ταραξίες», προτού αρχίσει την ομιλία του. Αφού ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει, απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές, ότι δεν νιώθει «ούτε υπάλληλος του εκσυγχρονισμού ούτε υπάλληλος του κράτους ούτε λακές των πολυεθνικών ούτε πληρωμένος αντιδραστικός», χαρακτήρισε ψευδοδίλημμα τα περί «λιγότερου ή περισσότερου κράτους» και συνέδεσε τις 10 τομές με την ανάγκη αλλαγών των κρατικών δομών.

Πρώτη γεύση

Ομως, την πρώτη γεύση, από τις «άκομψες» αντιδράσεις συνδικαλιστών δοκίμασε, ανεβαίνοντας στο βήμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. O κ. Ρέππας, αφού κατακλύστηκε από συνθήματα του τύπου: Αυτός ο υπουργός δεν είναι Εργασίας, είναι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, έσπευσε να απαντήσει ότι τιμά τη διαφορετικότητα, διότι αποτελεί δύναμη ισχύος για το συνδικαλιστικό κίνημα και τη χώρα. Πάντως, από τις αποδοκιμαστικές εκφράσεις μειοψηφίας αντιπροσώπων δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Οι μεταρρυθμίσεις

Αναφορικά με τις προτεινόμενες τομές για τη μεταρρύθμιση του κράτους, ο κ. Σκανδαλίδης απαρρίθμησε: την ηλεκτρονική δικυβέρνηση, την αποκατάσταση ενιαίων κανόνων, δομών και λειτουργιών στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς επίσης και την εγκαθίδρυση σε όλα τα επίπεδα στόχων και αξιολόγησης. Πάντως, δεν έλειψε και το πνεύμα της αυτοκριτικής, όταν διαπίστωνε: «Εμείς οι ίδιοι κουρελιάσαμε το ενιαίο μισθολόγιο μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή