Ολική ανατροπή προϋπολογισμού στο «Χωριό 2004»

Ολική ανατροπή προϋπολογισμού στο «Χωριό 2004»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της «K» για τον Προϋπολογισμό του 2002 της A.E. Ολυμπιακό Χωριό (στη στήλη «Κάθε Μέρα» του Αντ. Καρκαγιάννη, στις 16 και στις 22 Νοεμβρίου).

Ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας, κατέστησε χθες σαφές ότι τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, που προτείνει το Δ.Σ. της εταιρείας έχουν τεθεί ήδη υπό τον έλεγχο του υπουργείου, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός κ. Λ. Τζιόλας, αρχικώς προφορικά και στη συνέχεια εγγράφως, έχει δώσει εντολή να παγώσει η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού μέχρι νεωτέρας. H δήλωσή του στην «K» είναι χαρακτηριστική: «O προϋπολογισμός ενός έργου, που χρηματοδοτείται από πόρους των εργαζομένων και των εργοδοτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και να προκαλεί το επίπεδο μισθών της αγοράς», επισήμανε ο κ. Τζιόλας.

Καμιά αμφισβήτηση

Πάντως, ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας, παρότι χαρακτήρισε «μυθεύματα» τα ποσά που δημοσιοποίησε η «K», επί της ουσίας δεν αμφισβήτησε το ύψος των προβλεπόμενων αμοιβών, πλην αυτών που αφορούν τους κλητήρες. Περιορίστηκε να θυμίσει ότι «η εταιρεία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με συνθήκες ιδιωτικού Δικαίου», χωρίς να διαψεύσει το συνολικό προϋπολογισμό αμοιβών, που προσεγγίζει τα 2 δισ. δρχ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η αυξημένη δαπάνη για μισθούς προσωπικού και μελών του Δ.Σ. δεν αμφισβητείται ούτε από μέλη του Δ.Σ. της A.E., παρότι κάνουν λόγο «για διογκωμένη εκτίμηση εσωτερικής χρήσης η οποία δεν έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του OEK», το οποίο βάσει του νόμου αποτελεί τη γενική συνέλευση της A.E. Στελέχη της A.E. αποδίδουν την έκταση που πήρε το θέμα στη μάχη συμφερόντων με το εργολαβικό κατεστημένο. Παραδόξως, ακριβώς το ίδιο επιχείρημα της «μάχης συμφερόντων» απορρέει πλέον κι ως πρακτικό συμπέρασμα από τη σπουδή της A.E. να προτείνει ετήσιες αποδοχές, οι οποίες για μεν τα μέλη του Δ.Σ. φτάνουν -ενδεικτικά- τα 26 δισ. δρχ. για δε τους δημοσιογράφους τα 30 εκατομμύρια δρχ.Χριστίνα Κοψίνη

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μπορεί να «παρουσιαστεί» στον κ. Μπαρνιέ, υποστηρίζοντας ότι έχει απαλλαγεί από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, επιδεικνύοντας μια νέα διοίκηση στην αρμόδια για το Κτηματολόγιο εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή