Ανεμος αισιοδοξίας στη Ρηγίλλης

Ανεμος αισιοδοξίας στη Ρηγίλλης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά συμπεράσματα προκύπτουν για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων που παρουσιάσθηκε εκτενώς από τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος κ. Γ. Σουφλιά στην σύσκεψη του άτυπου οργάνου «ανάλυση πολιτικής» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή. Ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα ήταν τα εξής:

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ στις έξι με επτά μονάδες, με τάσεις ανόδου. Κυρίως όμως μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη γιατί ποτέ πριν από τις εκλογές του 2000 δεν ήταν πρώτη στην λεγόμενη παράσταση νίκης κάτι που αποδεικνύει ότι το κλίμα που διαμορφώνεται είναι σαφώς υπέρ της.

Σε είκοσι τομείς της καθημερινότητας του πολίτη (ανεργία, υγεία, δημόσια διοίκηση κ.λπ.), η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως όμως βρίσκεται πίσω σε τρεις βασικούς τομείς πολιτικής όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η οικονομία και τα θέματα που σχετίζονται με την ONE. O κ. Σουφλιάς ζήτησε για τα θέματα αυτά να υπάρξει συγκροτημένος σχεδιασμός με υπεύθυνες θέσεις ώστε να αντιστραφεί το κλίμα.

Εκπληξη αποτέλεσε για αρκετούς στη Ρηγίλλης, το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, βγήκε κερδισμένη εξ αιτίας της στάσης της στα θέματα των αστυνομικών ταυτοτήτων και της τρομοκρατίας.

Θετικά είναι και τα συμπεράσματα από τον χώρο του ΚΕΠ, καθώς ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι θα σταματήσει στο πέντε τοις εκατό, ενώ εισπράττει περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, απ’ ότι από την αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, το γενικότερο συμπέρασμα των δημοσκοπήσεων είναι πως «οι Ελληνες έχουν κουραστεί και επιθυμούν να αλλάξουν κυβέρνηση».

Διαρροή

Αλλά η σύσκεψη της Δευτέρας είχε και μία αρνητική πτυχή. Παρά την σαφή εντολή του κ. K. Καραμανλή προς τους συμμετέχοντες (Γ. Σουφλιά, Πρ. Παυλόπουλο, Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγ. Μεϊμαράκη, Δημ. Σιούφα, Στ. Δήμα, Μιχ. Λιάπη και Θ. Ρουσόπουλο) «να μη διαρρεύσει τίποτε απολύτως, για τα όσα συνεζητήθηκαν στη σύσκεψη», κάτι δεν λειτούργησε καλά και είδαν το φώς της δημοσιότητας «πληροφορίες» για θέματα που δεν συζητήθηκαν, για απόψεις που δεν «εκφράσθηκαν», αλλά και θέσεις που ουδέποτε διατυπώθηκαν. Στο πλαίσιο αυτής της σκόπιμης παραφιλολογίας προστέθηκε και η «είδηση» ότι έγινε συζήτηση για τους υποψηφίους δημάρχους και, ιδιαίτερα, για τον δήμο της Αθήνας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι πλην της αποφάσεως που ελήφθη ότι «δεν θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να παρασυρθεί στην οποιαδήποτε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο αφού η θέση της είναι ότι δεν θα πρέπει αυτός να αλλάξει», δεν έγινε καμία άλλη συζήτηση και φυσικά δεν ασχολήθηκε κανείς με το «σπόρ» της ονοματολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή