Υποψηφιότητα ήταν και πέρασε…

Υποψηφιότητα ήταν και πέρασε…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας, η οποία ουδέποτε όμως είχε τεθεί επισήμως, οδηγείται καθώς φαίνεται ο διευθυντής του «Μέγκα» κ. Νίκος Χατζηνικολάου. Πληροφορίες, τον έφεραν σφόδρα δυσαρεστημένο «με το άθλιο κλίμα που ορισμένοι δημιούργησαν σε βάρος του». Την απόφασή του αυτή γνωστοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες χθες το μεσημέρι ο διευθυντής του «Μέγκα» σε στελέχη της Ρηγίλλης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η υποψηφιότητα του κ. Χατζηνικολάου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» κ. Γ. Κύρτσο, ο οποίος απειλούσε ότι εάν επιλεγεί ο πρώτος, θα είναι κι αυτός υποψήφιος. O κ. Κύρτσος κατηγορούσε τον κ. Χατζηνικολάου, για την στάση του «Μέγκα» τα τελευταία χρόνια έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συγχρόνως θεωρούσε ότι αποτελούσε «ξένο σώμα» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά έναν κύκλο συναντήσεων και διαβουλεύσεων, τον τελευταίο καιρό είχε δημιουργηθεί σαφώς μία δυναμική υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Χατζηνικολάου, ωστόσο, η δυναμική αυτή έβρισκε αντιστάσεις κυρίως από την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας και από αριθμό βουλευτών του κόμματος. Ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβλεπαν θετικά την υποψηφιότητα του κ. Χατζηνικολάου, άλλοι βουλευτές, βοηθούντων και ορισμένων κομματικών στελεχών, θεωρούσαν απαράδεκτη την πιθανότητα επιλογής του.

Οι ανακοινώσεις

Σημειώνεται ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη προτίθεται να ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου τις προθέσεις της για τον πρώτο δήμο της χώρας. Ολα δείχνουν ότι δεν θα είναι υποψήφια. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενισχύεται η υποψηφιότητα του κ. Γ. Βουλγαράκη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μετά τη δημιουργία νέων δεδομένων και η υποβολή άλλης υποψηφιότητας…

Υπογραμμίζεται ότι θα παίξουν βασικό ρόλο στις οποίες εξελίξεις και επιλογές οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς θα διαπιστωθεί εκτός των άλλων, εάν στην πρώτη περιφέρεια της χώρας, στον δήμο της Αθήνας, έχει κλείσει η ψαλίδα της υπέρ της Νέας Δημοκρατίας παραδοσιακής διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις για τους ετεροδημότες.

Ισως βέβαια να έφταιγε και το ταλαιπωρημένο πόδι του που δεν του επιτρέπει να κινείται εύκολα – φεύγοντας το ξάπλωσε ολόκληρο στο πίσω κάθισμα της Μερσεντές που τον μετέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή