Ράικου: Πολλαπλές οι παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου

Ράικου: Πολλαπλές οι παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στις σοβαρές καταγγελίες της για τον ρόλο που διαδραμάτιζε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να έδωσε χθες, κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσής της στην Προανακριτική της Βουλής, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου φέρεται να είπε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος με τις ενέργειές του και τις παρεμβάσεις του, όχι μόνο στην υπόθεση Novartis, επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, και πως η ίδια με χρόνια θητεία στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν μπορούσε να σιωπήσει.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ράικου είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πιέσεις, ανάλογες εκείνων που η ίδια δεχόταν, ασκήθηκαν και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι ωστόσο –όπως φέρεται να είπε– σιωπούν υπό τον φόβο στοχοποίησής τους.

«Σκευωρία»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Ράικου επανέλαβε τις επισημάνσεις της ότι ο τέως αναπλ. υπουργός ήθελε να μετατραπεί το υπό διερεύνηση σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ρωτούσε ποτέ τίποτα άλλο πέραν εκείνων που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα.

Με αφορμή ερωτήσεις αναφορικά με όσα ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε προσφάτως, ότι εκείνη έχει κίνητρο για όσα καταθέτει εναντίον του, η κ. Ράικου φέρεται να είπε ότι δεν μπορούσε, έχουσα 40 χρόνια στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης, να δεχθεί το γεγονός ότι ο τέως αναπλ. υπουργός με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που με αφορμή άλλες ερωτήσεις η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μίλησε για παρεμβάσεις σε αρκετούς συναδέλφους της.

«Στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμα και για τη ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική, αλλά και τη φυσική σου εξόντωση», φέρεται να είπε, συμπληρώνοντας ότι με όσα έγιναν εις βάρος της, την καθιστούσαν στόχο παρακρατικών και τρομοκρατικών δυνάμεων.

Σε άλλο σημείο η κ. Ράικου φέρεται να μίλησε και για κατασκευασμένες καταθέσεις μαρτύρων, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εξέφρασε και ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο λήψης καταθέσεων. Σε γκαρσονιέρες και καφέ δεν πηγαίνουμε να συναντήσουμε τους μάρτυρες, είναι μια φράση που της αποδίδεται, με την κ. Ράικου να φέρεται να συμπληρώνει ότι το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να ληφθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή