Αβραμόπουλος: αισιόδοξος χωρίς… αιτία

Αβραμόπουλος: αισιόδοξος χωρίς… αιτία

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «διά βοής» εκλογή του κ. Αβραμόπουλου στην προεδρία του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών και η ανακοίνωση, δημοσία, της στήριξης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στις προσεχείς εκλογές ήταν τα κυριότερα σημεία των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΚΕΠ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ασφαλώς, όλοι γνωρίζουν ότι δεν αρκούν η εμφάνιση του αρχηγού και η κάλυψη του Συνεδρίου από την τηλεόραση για να γεννήσουν ένα κόμμα εξουσίας. Χρειάζονται και άλλα, πολλά, τα οποία αυτήν την ώρα ελλείπουν, όπως:

– Χρήματα, δηλαδή πολλά χρήματα. Ακόμη και το πιο μικρό κόμμα χρειάζεται «κάποια δισεκατομμύρια», τα οποία πρέπει να εξευρεθούν, αν δεν υπάρχει η κρατική επιχορήγηση.

– Υποψήφιοι βουλευτές, δηλαδή 500 άτομα που θα δεχθούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές και, φυσικά, να επωμισθούν το κόστος αυτής της προσπάθειας.

– Ενθουσιασμός, δηλαδή η ικανότητα να εμπνεύσεις στους ανθρώπους που σε ακολουθούν την πεποίθηση ότι «τους οδηγείς κάπου» και όχι σε μια περιπέτεια χωρίς μέλλον.

Τα χρήματα, ασφαλώς, δεν είναι εύκολο να βρεθούν αν δεν υπάρξουν «χορηγοί», που δεν ανοίγουν το πουγγί τους αν δεν είναι βέβαιοι για την «αντιπαροχή». Απομένουν τα μέλη και ο οβολός τους. Ποιο κόμμα, όμως, έχει ποτέ συντηρηθεί από τα μέλη του; Οι υποψήφιοι, περίπου 500, μπορεί να βρεθούν, όμως ο ενθουσιασμός -που δεν κοστίζει χρήματα όπως η υποψηφιότητα- μπορεί να δείχνει εύκολος, αλλά δεν είναι. Σε μια κοινωνία όπου ο δικομματισμός έχει σχεδόν επιβληθεί -και διά νόμου, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις- και η φράση «όλοι είναι ίδιοι» συνοδεύει τη λέξη «πολιτικός», ο ενθουσιασμός για ένα νέο κόμμα μάλλον σπανίζει.

Οι «σιωπηλοί» πολίτες

Τι απομένει, λοιπόν; Οπως φαίνεται, το μεγάλο όπλο και μοναδικό του ΚΕΠ είναι η σιωπή! Στους «σιωπηλούς» πολίτες, λοιπόν, που «βλέπουν αλλά δεν μιλούν», θα πρέπει να στηρίζει την αισιοδοξία του ο κ. Αβραμόπουλος. Γιατί -κι αυτό δεν αμφισβητείται- οι σιωπηλοί πολίτες, προερχόμενοι κυρίως από τον χώρο που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές τον κ. Σημίτη, πληθαίνουν. Πού θα στραφούν, όμως, αυτοί; Σ’ ένα νέο κόμμα, που προσφέρει την ελπίδα ή σε μια γνωστή και δοκιμασμένη λύση, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σταθερά πρώτη στην προτίμηση των πολιτών;

Τελειώνοντας, καλό θα ήταν να πούμε κάποιες απόψεις που ακούσαμε συζητώντας με συνέδρους στη Θεσσαλονίκη. Ε, λοιπόν, ουδείς απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας του ΚΕΠ με άλλο κόμμα, κάτι, δηλαδή, που ο κ. Αβραμόπουλος αποκλείει κατηγορηματικά. Στην πολιτική, όμως, ποτέ δεν λες «ποτέ». Κι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε, μια Κυριακή προ των εκλογών ότι «μια εβδομάδα είναι πολύς καιρός», τότε ο κ. Αβραμόπουλος και το ΚΕΠ έχουν μπροστά τους «έτη φωτός»…

Παρέμβαση Ιερωνύμου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή