Ψηλά τα εργασιακά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Ψηλά τα εργασιακά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας του, κλιμακώνοντας έτι περαιτέρω τους τόνους της κριτικής απέναντι στο Μαξίμου, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα εργασιακά, προδιαθέτοντας μεταξύ άλλων και για μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερώτηση η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει και δημόσια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες έδωσαν επί της ουσίας «ραντεβού» για την Ωρα του Πρωθυπουργού, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Οι κινήσεις από την πλευρά της Κουμουνδούρου αποτυπώνουν την πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για ένα από τα πεδία που έχει ήδη επιφέρει «φθορές» στην κυβερνητική εικόνα, καλλιεργώντας πρόσφορο έδαφος για όξυνση των τόνων. Υπό αυτό το πρίσμα, άλλωστε, μέσω της ερώτησης του κ. Τσίπρα επιχειρείται και η αναβάθμιση της συζήτησης για το ζήτημα σε επίπεδο αρχηγών.

Παράλληλα, πηγές από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς την ίδια κατεύθυνση, προέτασσαν και πρόσφατη δημοσκόπηση (Metron Analysis για το «Το Βήμα της Κυριακής») σύμφωνα με την οποία τα εργασιακά συγκαταλέγονται μεταξύ των τομέων στους οποίους προσδίδεται αρνητικό πρόσημο στις κινήσεις της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου διατηρεί τους υψηλούς τόνους και στο μέτωπο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δεδομένου ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης, με την έλευση και ψήφισή του στη Βουλή. Στο ίδιο μήκος κύματος, η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης με κατεύθυνση την επιβάρυνση των πολλών προς όφελος ελαχίστων», συμπληρώνοντας πως θεσπίζονται επιβαρύνσεις για εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους, αλλά και πως «δημιουργείται ένα σαφές ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή