Αντιπαράθεση με επίκεντρο τα δημόσια έργα

Αντιπαράθεση με επίκεντρο τα δημόσια έργα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «λογική εκδικητικότητας» με αφορμή τα δημόσια έργα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στην Ηλεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, για τον οποίο εξέφρασε την ανησυχία ότι θα «πάει στις καλένδες», έκανε λόγο για «λογική πολιτικής αντιδικίας» από το Μαξίμου, γύρω από έργα που είχαν δρομολογηθεί και η οποία, όπως τόνισε, τα θέτει σε διακινδύνευση, βάζοντας μάλιστα στο ίδιο κάδρο τόσο τον ΒΟΑΚ, όσο και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά του κ. Τσίπρα προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικό έγκλημα» το «σπάσιμο» της Πατρών – Πύργου. «Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για “λογικές νταβατζήδων”», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε και εκφράζοντας τη δέσμευση ότι «το έργο θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πολυμέτωπη κριτική προς το Μαξίμου και σε προχθεσινή συνέντευξή του (ANT1), καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «εξαπάτηση της μεσαίας τάξης», η οποία, όπως σημείωσε, είναι νωρίς ακόμη να αποτυπωθεί δημοσκοπικά, καθώς «τώρα αρχίζει να συνειδητοποιείται». Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση που ασκεί η Κουμουνδούρου, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση, προσθέτοντας πως η τωρινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μέρα με τη νύχτα» σε σχέση με εκείνη της Ν.Δ. επί πρωθυπουργίας του, προτάσσοντας το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και το μεταναστευτικό. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της διεύρυνσης της παράταξης, πραγματοποιώντας εκ νέου άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο και διαχωρίζοντας έμμεσα το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του, από τη μετέπειτα πορεία του. «Υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, εκείνο που έδωσε όραμα και προοπτική σε αγώνες δεκαετιών, και αυτό που κοινωνικοποίησε τη διαφθορά και τη διαπλοκή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο των επαφών με άλλες πολιτικές δυνάμεις, το λιώσιμο των πάγων μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά επιβεβαίωσε, με τοποθέτησή της, η κίνηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «καλό κλίμα» στην πρόσφατη συνάντηση με τους κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη. Εξέφρασε δε την ελπίδα η συνάντηση αυτή «να είναι ένα πρώτο βήμα στην προώθηση της δημιουργίας ενός μετώπου δημοκρατικής – προοδευτικής και πατριωτικής αναγέννησης», επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας το προσκλητήριο προς τις δυνάμεις από το κέντρο και προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή