ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναμένεται παρέμβαση Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

anamenetai-paremvasi-mitsotaki-gia-tis-exelixeis-sto-podosfairo-2360937

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού μετά τις 6.00 το απόγευμα στη Βουλή όπου συζητείται η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα του ποδοσφαίρου ύστερα και από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι κυβέρνηση -όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- θα προχωρήσει σταδιακά σε παρεμβάσεις για την εξυγίανση και τη βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χθες ο κ. Πέτσας κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες στο χώρο του ποδοσφαίρτου οι οποίες και θα αναληφθούν:

«Έχουμε κάνει κάποια αρχή βέβαια με το νόμο που περάσαμε ενσωματώνοντας μια σχετική διεθνή συνθήκη, προσπαθώντας να βάλουμε τάξη στο ζήτημα της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και τα οργανωμένα clubs, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή», είπε και συμπλήρωσε: «Παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται για διάφορα θέματα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θέατρο και μάλιστα κωμωδία. Για αυτό, επαναλαμβάνω, υπάρχουν πρωτοβουλίες στα σχέδιά μας, τις οποίες θα δείτε το επόμενο διάστημα».

Η παρέμβαση Μητσοτάκη, έρχεται στον απόηχο της χθεσινής ψηφοφορίας για την τροπολογία που μετέτρεπε την ποινή υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη σε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και εγκρίθηκε τελικά με 156 θετικές και 90 αρνητικές ψήφους.