Καταδίκη από ΥΠΕΞ της εμπρηστικής κίνησης Λαγού

Καταδίκη από ΥΠΕΞ της εμπρηστικής κίνησης Λαγού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορηματική καταδίκη της ελληνικής πολιτείας και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκάλεσε το επιδεικτικό σχίσιμο της τουρκικής σημαίας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο από τον προερχόμενο από τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός Κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε ταχέως, καθώς η κίνηση Λαγού είχε ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Τουρκία. Η πιο σφοδρή επίσημη αντίδραση καταγράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και στην εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

Σε σαφή καταδίκη του Γιάννη Λαγού προχώρησε η ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. «Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προσβάλλοντας το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή