Ανοίγει δρόμους για επενδύσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη

Ανοίγει δρόμους για επενδύσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποστολή συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot της πολεμικής αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας εξήγησε σχετικά πως η συγκεκριμένη κίνηση «προάγει τη χώρα μας ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή και συσφίγγει τους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία», που ήταν ούτως ή άλλως μία από τις βασικές στοχεύσεις του πρωθυπουργικού ταξιδιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως οι πύραυλοι τύπου Patriot ως αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα δεν αποτελούν απειλή για κάποια τρίτη χώρα, ενώ σημείωσε πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν λάβει και οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Πρόκειται για την επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «Κ» από τις 16 Ιανουαρίου, που μιλούσε για ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες μαζί με τη συστοιχία Patriot θα βρεθούν στη Σαουδική Αραβία περίπου 80 στελέχη της πολεμικής αεροπορίας για όσο καιρό παραμείνουν ανεπτυγμένοι εκεί. Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως το κόστος της διάθεσης των Patriot θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ «η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη», καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία μία ακόμη συστοιχία Patriot που ήταν μέχρι πρότινος ανενεργή.

Την ίδια ώρα, με απτά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το διήμερο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταβούν στη Σαουδική Αραβία για να υπογράψουν επενδυτική συμφωνία ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανέφερε χθες σχετικά πως «δεν είμαστε στη φάση της πρόσκλησης και της αναμονής, αλλά στην ώρα συγκεκριμένων αποφάσεων για επενδύσεις», επιβεβαιώνοντας πως το ταξίδι είναι συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, συνέχισε την πρόσκληση για επενδύσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Μέσης Ανατολής, το Αl Arabiya, εξέπεμψε νέο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. «Οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά το ελληνικό χρέος».

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση χθες με επενδυτές και τον διάδοχο του θρόνου του Εμιράτου του Aμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέτ αλ Ναχάν. Βασικό αντικείμενο των συναντήσεων ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Aμπου Ντάμπι για την Ελλάδα, ενώ εκφράστηκε και η έντονη πρόθεση από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αναδειχθεί η Ελλάδα ο ισχυρότερος τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή