ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επιστολή Δ. Παπαγγελόπουλου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης

Βουλή: Επιστολή Δ. Παπαγγελόπουλου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης

Πολιτική δίωξη σε βάρος του και συνεχή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας καταγγέλλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προειδοποιεί ότι δεν πρέπει η επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες χωρίς να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που τον έχει μηνύσει και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν στραφεί εναντίον του αλλά και λειτουργοί της δικαιοσύνης στους οποίους έχει αναφερθεί ο Ιωάννης Αγγελής.

«Είναι προφανές ότι επειδή από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου, προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαγγελόπουλος και επικαλείται την πληροφόρηση από δημοσιογραφικές πηγές και από διαρροές βουλευτών της ΝΔ ότι η Επιτροπή «σχεδιάζει άρον άρον το κλείσιμο των εργασιών της».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός διατυπώνει την εκτίμηση ότι μολονότι δεν προέκυψε, μέχρι σήμερα, κανένα στοιχείο ενοχής του, έχει δρομολογηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

«Η έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος μου επιβάλλει την εσπευσμένη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου από τη Βουλή για δήθεν ηθική αυτουργία σε πράξεις αυτουργών που ερευνά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η παραπομπή του, αλλά και η παραπομπή των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ως συμμέτοχων, στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου. Επίσης, ότι έτσι «θα συντηρηθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν σκευωρίας», για αρκετό διάστημα ακόμη, χωρίς να υπάρχει δικαστική κρίση που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Όπως, εξάλλου, καταγγέλλει, αυτό θα είναι «άλλο ένα κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες του, που δεν στρέφεται μόνο εναντίον του αλλά στρέφεται και κατά έντιμων και ευσυνείδητων εισαγγελέων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

«Μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου, πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών. Αρχειοθέτηση, η οποία είναι βέβαιη μετά τις γνωστές πρόσφατες απολύτως σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που απαλλάσσουν από κάθε ποινική και πειθαρχική ευθύνη την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς», τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος και επισημαίνει ότι «θα είναι αδιανόητο η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:

– Ο μηνυτής του, Αντώνης Σαμαράς.

– Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον του, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επειδή διαισθάνονται ή νοιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είναι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTIS.

– Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η κα Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του κ. Αγγελή, προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.

– Τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της, επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας.

– Οι μάρτυρες, την εξέταση των οποίων θα προτείνει όταν εμφανισθεί ενώπιον της Επιτροπής».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της επιτροπής και προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής για όλες τις αντισυνταγματικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί σε βάρος του.

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι επιθυμώ να κληθώ από την Επιτροπή να δώσω εξηγήσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης υπουργών και να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σας γνωρίζω ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεμαι να ενημερώσω επισήμως και αναλυτικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για όλες τις αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες σε βάρος μου.

Επίσης, σας γνωρίζω ότι την παρούσα επιστολή μου θα τη δώσω στη δημοσιότητα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις να μη λάβετε εγκαίρως γνώση της.

Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητά σας και η ευθυκρισία σας δεν θα καμφθούν από πολιτικές σκοπιμότητες και πιέσεις», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ