O κ. Σημίτης ζητεί «να κλείσουν τα στόματα» για τις Δημοτικές

O κ. Σημίτης ζητεί «να κλείσουν τα στόματα» για τις Δημοτικές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να ζητήσει, κατά τη συνεδρίαση του Ε.Γ. του κυβερνώντος κόμματος την προσεχή Δευτέρα, τον τερματισμό της «ονοματολογίας» για τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης φέρεται ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης. O πρωθυπουργός θεωρεί μείζον πρόβλημα την πολυγλωσσία που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, αποδίδει σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο πρόβλημα τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα στην προσπάθεια να κλείσει την «ψαλίδα» των έξι περίπου ποσοστιαίων μονάδων από τη Ν.Δ. την οποία καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Ετσι, ο κ. Σημίτης κατέστησε χθες, μέσω του υπουργού Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, σαφή τη δυσφορία του για τη δημόσια πρόταση του υπουργού Μεταφορών κ. Χρ. Βερελή υποψήφιος στην Αθήνα να είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου. O κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι «όποιος έχει προτάσεις να τις καταθέσει στα όργανα του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή και με τον τρόπο που πρέπει».

Να κλείσει οριστικά

Ενοχλημένος με την πρόταση του κ. Βερελή φέρεται και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, διεμήνυσε τη δυσφορία του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μεταφορών. O κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει μάλιστα να προβεί σε δήλωση με την οποία θα «κλείνει» οριστικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, αφού στον πολιτικό του σχεδιασμό δεν εντάσσεται η διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας.

Σε δηλώσεις κατά της «ονοματολογίας» αναμένεται να προβεί σήμερα και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης, υπό την Προεδρία του οποίου συνεδρίασαν χθες οι γραμματείς των Τομέων του κυβερνώντος κόμματος. O κ. Λαλιώτης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη «χαρτογράφηση» του τοπίου στις νομαρχίες και τους δήμους, να θέσει σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό στους νομούς όπου αναμένονται αγροτικές κινητοποιήσεις και να αναδείξει την κυβερνητική πολιτική, καθιστώντας σαφείς τις διαφορές της από τις προτάσεις της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στο θέμα της ανάδειξης των «διαχωριστικών γραμμών», ο σύμβουλος Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γ. Πανταγιάς υποστήριξε (με άρθρο στην «Ελευθεροτυπία») ότι «ακόμη και οι διαχρονικά «επίδικες» έννοιες της προόδου και της συντήρησης δεν μπορούν να προσδιοριστούν το 2001 με κριτήρια περασμένων δεκαετιών».

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΦώτης Κουβέλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή