Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει για την τύχη τους

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει για την τύχη τους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας θα αποφασίσει τελικά για την τύχη των 12 Βρετανών και 2 Ολλανδών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 9 Νοεμβρίου και κατηγορούνται για κατασκοπεία. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα, θα παραμείνουν κρατούμενοι. Χθες, από νωρίς το πρωί, ένας ένας απολογήθηκαν στον ανακριτή για τις συμπληρωματικές κατηγορίες που τους απέδωσε ο εισαγγελέας Καλαμάτας και αφορούσαν φωτογράφηση του αεροδρομίου των Μεγάρων, κατηγορίες που προέκυψαν από την εξέταση του φωτογραφικού υλικού που κατασχέθηκε μετά τη σύλληψή τους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η χώρα μας έχει δεχθεί πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς οι κρατούμενοι είναι μέλη λέσχης που έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό και τη φωτογράφηση αεροπλάνων.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία καταδίκασε, όπως όλοι οι αρχηγοί άλλωστε. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε με νόημα ότι «χωρίς τη σύμπραξη της Ν.Δ., η κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει να υπερψηφιστεί ο πρόσφατος νόμος για την τρομοκρατία», αντιδιαστέλλοντας τη στάση του κόμματός του με την πολιτική του «σκληρού ροκ και των διχαστικών κραυγών της κυβέρνησης». Εθεσε εκ νέου το θέμα του Ευρωστρατού, ζητώντας κατηγορηματική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα θέσει «βέτο» για την Τουρκία, χαρακτήρισε κρίσιμη την επόμενη χρονιά για το Κυπριακό και αμφισβήτησε το επιχείρημα του πρωθυπουργού περί «ισχυρής Ελλάδας». Τέλος, επανέφερε την κριτική του για «άρνηση διαλόγου» εκ μέρους του πρωθυπουργού και ζήτησε εκ νέου τη σύσταση μονίμου συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή