Στον… Οθέλλο κατέφυγε ο Ετσεβίτ

Στον… Οθέλλο κατέφυγε ο Ετσεβίτ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ ανέτρεξε, προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του σχετικά με το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ, ενώ παράλληλα με χθεσινές δηλώσεις του διασκέδασε τις εντυπώσεις όσων ερμήνευσαν τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου ως μετριοπαθή στροφή της Αγκυρας σε αυτό το μείζον πρόβλημα. Σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο κ. Ετσεβίτ είπε ότι «τον 17ο αιώνα, ο Σαίξπηρ στο έργο του «Οθέλλος» υπογράμμιζε τη σημασία της Κύπρου για τους Τούρκους» και απέρριψε τις παρεμβάσεις και τις συστάσεις της E.E. για την επίλυση του προβλήματος. Επιβεβαιώνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις του στο Κυπριακό, ο κ. Ετσεβίτ είπε ότι οι προσπάθειες θα αποδώσουν «εάν γίνει αποδεκή η πραγματική κατάσταση στην Κύπρο, η πραγματικότητα της υπάρξεως δύο κρατών και δύο εθνών». O κ. Ετσεβίτ επέκρινε, τέλος, τον πρόεδρο της Ενώσεως Βιομηχάνων της Τουρκίας που επέκρινε την πολιτική της Αγκυρας στο Κυπριακό.

H νομοθεσία στη χώρα μας για το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, «είναι απόλυτη και θεωρεί ασυμβίβαστο το επάγγελμα του ορκωτού λογιστή με την ιδιότητα του συμβούλου Ανωνύμου Εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή