ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα των καλπών

st-petsas-i-antidimokratiki-nootropia-tsipra-apodeiknyei-oti-den-didachtike-tipota-apo-to-minyma-ton-kalpon-2363518

Στον διήμερο απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο της διακυβέρνησης του αναφέρεται η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, η οποία απαντάει στη σχετική τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «αντιδημοκρατική νοοτροπία».

«Ο διήμερος δήθεν «απολογισμός» του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολούθως, κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόκληση κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του ίδιου του πολιτισμού. «Έμαθαν, όμως κάτι, για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι "την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας" αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού», είπε ο κ. Πέτσας.

«Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών», διευκρίνισε.

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα "ή εμείς, ή αυτοί". Και ότι στόχος του είναι ένας "δεύτερος γύρος" για να επαναφερει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας.

Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.