ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμος υπό όρους να καταθέσει δηλώνει ο «Μάξιμος Σαράφης»

etoimos-ypo-oroys-na-katathesei-dilonei-o-maximos-sarafis-2364696

Ετοιμος να καταθέσει δηλώνει ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος επικοινώνησε προς τον σκοπό αυτό με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων.

Στην επικοινωνία του ο μάρτυρας επανέλαβε τους όρους που είχε αρχικά θέσει προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανωνυμία του.

Ηδη έχουν ενημερωθεί όλες οι εμπλεκόμενες αρχές, δηλαδή η Εισαγγελία καθώς και τα μέλη της Προανακριτικής.

Οσον αφορά στη διαδικασία της εξέτασης του προστατευομένου μάρτυρα, πηγές της ηγεσίας της αστυνομίας επαναλάμβαναν ότι αυτή δεν θα καθοριστεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την επικοινωνία του, ο «Μάξιμος Σαράφης», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επανέλαβε ότι επιθυμεί να καταθέσει μόνο υπό καθεστώς απολύτου ανωνυμίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχε παρουσιαστεί στο αρχικώς προγραμματισμένο του «ραντεβού» με τα μέλη της Προανακριτικής.

Με ηλεκτρονικά μέσα

Μέλος της επιτροπής της προκαταρκτικής εξέτασης, επιβεβαιώνοντας την επικοινωνία του μάρτυρα σημείωνε: «Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία 'Μάξιμος Σαράφης' εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του».

Βουλευτής της πλειοψηφίας στην επιτροπή προσέθετε ωστόσο τα εξής: «Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πως θα τους εξετάσουμε».