ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός

unnamed--2

Σε ανακοίνωση νέων μέτρων με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα θα προβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σήμερα στις 18.00 στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Βασικοί άξονες των ανακοινώσεων του κ. Μητσοτάκη θα είναι τόσο η προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Οσον αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η θα εστιάσει σε τέσσερα σημεία. Στα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης του ιού που λαμβάνουν τα κράτη-μέλη, στη διαχείριση του ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε περιοχές που θα παρουσιαστεί ανάγκη, στις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο (εμβόλιο-θεραπευτική αγωγή-διαγνωστικές εξετάσεις) και στις οικονομικές συνέπειες του ιού.

Θα συζητηθεί επιπλέον η ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ κρατών-μελών, ειδικά υπό το φως των δρακόντειων μέτρων που ανακοίνωσε χθες βράδυ η ιταλική κυβέρνηση.