Επανέναρξη προκαταρκτικής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύκλο πολιτικής έντασης πυροδοτεί η σημερινή επανέναρξη των εργασιών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει ως κεντρικό θέμα την εξέταση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ενώ η επιτροπή εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωση των εργασιών της με την έκδοση πορίσματος. «Μόνο κωμική στην υποκρισία της, και τραγική στον κυνισμό της, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Ν.Δ., προφανώς με σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, να ορίσει συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με τη Βουλή ουσιαστικά κλειστή. Χωρίς καμιά αιδώ και καμιά περίσκεψη, η κυβερνητική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία βουλευτών και μαρτύρων, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές και διχαστικές σκοπιμότητες», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαγγελόπουλος διά των συνηγόρων του εκφράζει τη διαμαρτυρία του επειδή οι μάρτυρες τους οποίους είχε κατά την έναρξη της λειτουργίας της επιτροπής προτείνει δεν έχουν κληθεί, υποστηρίζοντας ότι η μη κλήση τους «δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς που επιβεβαιώνουν τις αρχικές μου αιτιάσεις ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τη νομιμότητα». Παράλληλα, ζητεί την κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά εξέτασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή