ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Κορέας

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Κορέας

Τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας Κανγκ Κιονγκ-Χουά (Kang Kyung-wha) είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνομιλία εστιάστηκε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και στη συναφή εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, μέσω και των αποτελεσματικών χειρισμών τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας αυτής πρόκλησης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η κ. Κανγκ Κιονγκ-Χουά εξέφρασε την πρόθεση της χώρας της να μοιρασθεί την εμπειρία της και στο επιστημονικό πεδίο (π.χ. τεστ διάγνωσης κορωνοϊού), αλλά και να αποστείλει, ως μια συμβολική κίνηση, μάσκες προστασίας για τους απογόνους των στρατιωτών που συμμετείχαν στο Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στην Κορέα, το οποίο είχε διακριθεί για την ηρωϊκή του δράση στον Πόλεμο της Κορέας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κορέας και τη συχνότερη ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ