Εχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Δημ. Κρεμαστινός

Εχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Δημ. Κρεμαστινός

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού», ο καθηγητής Καρδιολογίας, πρώην υπουργός Υγείας και τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Δ. Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διετέλεσε διευθυντής των καρδιολογικών τμημάτων σε Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και «Ωνάσειο», καθώς και στην πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική στο «Αττικόν». Υπήρξε επίσης διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, ενώ τιμήθηκε για την έρευνά του με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Ηταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα.

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974 και επί σειράν ετών μέλος της Κ.Ε., ορκίστηκε το 1993 εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, έπειτα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός ιατρός. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, καθώς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής.

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Δ. Κρεμαστινού εξέφρασαν, εκτός της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά και των πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στη Ρόδο, παρουσία –λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας–ελάχιστων συγγενών και φίλων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή