ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών

Στ. Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών

«Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου, υπενθυμίζοντας όσα είχε πει και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ότι δηλαδή αυτό θα συμβεί με την προϋπόθεση ότι ο κύκλος της πανδημίας θα έχει καθοδική πορεία. Τόνισε μάλιστα ότι ανάλογη θα είναι η εφαρμογή για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός την Δευτέρα 25/5 θα ανακοινώσει τι θα γίνει με τα σχολεία, καθώς θα έχει μέχρι τότε την εισήγηση των ειδικών.

«Δεν είναι φυσιολογικό για τα παιδιά μας να είναι έξι μήνες μακριά από το σχολείο. Το φυσιολογικό είναι να βρίσκονται στο σχολείο. Το θέμα είναι εάν κάνει καλό στα παιδιά να βγουν από το σπίτι και να πάνε στο σχολείο. Οι ειδικοί έχουν πει ότι είναι προς το καλό των παιδιών, για την πνευματική και ψυχική τους υγεία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Εφόσον τα κρούσματα είναι χαμηλά και οι άλλοι λόγοι συνηγορούν, ναι είναι ώρα να γυρίσουν στο σχολείο τα παιδιά μας», είπε. 

Ο κ. Πέτσας, επεσήμανε ότι υπάρχει υπάρχει πρόνοια στα νησιά για την εμφάνιση των κρουσμάτων λέγοντας ότι εάν είναι μικρό νησί και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, προβλέπεται η άμεση απομόνωση τυχόν κρούσματος, η μεταφορά του στην Αθήνα και η παροχή της απαραίτητης υγειονομικής περίθαλψης.