ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: «Ανοησίες» τα περί κατάληψης εδαφών της Ελλάδας – Το εθνικό συμφέρον δεν είναι «κλωτσοσκούφι» για δημοσκοπήσεις

Ν. Δένδιας: «Ανοησίες» τα περί κατάληψης εδαφών της Ελλάδας – Το εθνικό συμφέρον δεν είναι «κλωτσοσκούφι» για δημοσκοπήσεις

Για τις εξελίξεις στον Εβρο και τους ισχυρισμούς περί «κατάληψης» ελληνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις μίλησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Τότε, η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους, εξήγησε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη, συνέχισε, προσθέτοντας πως τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της βρετανικές Sun, η οποία υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως τον ισχυρισμό αυτό υιοθέτησε και επανέλαβε ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια «υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ». «Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», υπογράμμισε.

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ», ανέφερε ακόμη.

Τονισε, δε, οτι είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους και προσέθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Δένδιας η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.