Φώφη Γεννηματά: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου

Φώφη Γεννηματά: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα αυτονομίας, αλλά με ανοιχτούς διαύλους διαλόγου προς «τα δημοκρατικά κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έστειλε χθες η Φώφη Γεννηματά (ΣΚΑΪ), ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε μεν αντιπάλους της παράταξης «τη συντήρηση και τον λαϊκισμό» –φωτογραφίζοντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση–, ωστόσο σημείωσε ότι η Χαρ. Τρικούπη «δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα του διαλόγου» και προς τις δύο πλευρές. Πάντως, δεδομένου του διαρκώς επανερχόμενου φλερτ της Κουμουνδούρου και του γεγονότος ότι η ερώτηση αφορούσε ακριβώς αυτή την πτυχή, συνεργάτες της κ. Γεννηματά τόνιζαν στην «Κ» ότι η τοποθέτησή της αφορούσε «θεσμικό διάλογο», αντανακλώντας την πάγια θέση του κόμματος περί συνεννόησης και όχι αναφορά σε βάση πολιτικών συγκλίσεων.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε εκ νέου κατηγορηματικά κατά ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας τυχοδιωκτικά τα εν λόγω σενάρια. Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία της ότι η συνολική στάση του κόμματος «θα επιβραβευτεί στις επόμενες κάλπες, όποτε αυτές γίνουν», σχολιάζοντας και τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που η ίδια φαίνεται να εισπράττει δημοσκοπικά, μεταξύ των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Πάντως, σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κινήματος το 2021, η κ. Γεννηματά τόνισε πως έχει απαντήσει ξεκάθαρα στο παρελθόν, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «το θέμα δεν είναι τι λέει κανείς κάποια χρόνια πριν, αλλά τι κάνει για να φθάσει εκεί, και εγώ κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ».

Αποστροφή που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μήνυμα ότι η όποια απόφασή της, τον επόμενο χρόνο, θα είναι σε συνάρτηση με το αν το ΚΙΝΑΛ θα έχει καταφέρει να εκπέμψει εικόνα ισχυροποίησης της εκλογικής επιρροής του έως τότε. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί και στα τέλη του 2019, λίγες ημέρες μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την τελευταία εσωκομματική αντιπαράθεσή της με τον Ν. Ανδρουλάκη, σημειώνοντας τότε ότι «παλεύω για να πάει το ΚΙΝΑΛ καλύτερα και, αν πάει, προφανώς και θα είμαι εκεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή