Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. Σωτ. Παπαπολίτης

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. Σωτ. Παπαπολίτης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 79 ετών «έφυγε», την Κυριακή, ο επί σειράν ετών βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Παπαπολίτης. Ο Σωτήρης Παπαπολίτης πολιτεύθηκε για τελευταία φορά το 1996, ενώ το 2000 αποχώρησε από το κόμμα. Διετέλεσε βουλευτής Πειραιά και Νήσων από το 1981 έως το 1993, ενώ ήταν γιος του Σάββα Παπαπολίτη, του αρχηγού της ΕΠΕΚ και συνιδρυτή της Ενωσης Κέντρου. Το 1963 διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Σοφοκλή Βενιζέλου. Εντάχθηκε στη Ν.Δ. το 1979 και το 1980 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Χωροταξίας. Η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή μας, ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ακούραστο αγωνιστή Σωτήρη Παπαπολίτη», εκφράζοντας θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρει: «Η αγάπη του για την πατρίδα, η αφοσίωσή του στον Πειραιά, η βαθιά του παιδεία και ο απαράμιλλος πολιτικός του πολιτισμός είναι οι παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του ο Σωτήρης Παπαπολίτης». Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκφράζει παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σωτήρη Παπαπολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή