Τη διαγραφή Παππά και εξηγήσεις ζητεί το Μαξίμου

Τη διαγραφή Παππά και εξηγήσεις ζητεί το Μαξίμου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το Μέγαρο Μαξίμου, οι δρόμοι που έχει να επιλέξει από εδώ και στο εξής ο κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά τις αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Νίκο Παππά, είναι οι εξής δύο: «Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους». Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια στην αξιωματική αντιπολίτευση πως το θέμα μπορεί να ξεχαστεί, προαναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα επανέρχεται διαρκώς.

«Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του», σχολίασε σχετικά. Για την κυβέρνηση, το ζήτημα δεν είναι ούτε επικοινωνιακό ούτε της «τρέχουσας επικαιρότητας». Είναι, όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, «βαθιά θεσμικό και δημοκρατικό», καθώς φωτογραφίζει παραδικαστική δράση. «Ο κ. Τσίπρας, αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει, όμως, αυταπάτες», ανέφερε στην ίδια δήλωση ο κ. Πέτσας.

Ερωτήματα

Η κυβέρνηση είχε σηκώσει το θέμα από νωρίς χθες το πρωί, με δήλωση πάλι του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είχε θέσει μια σειρά ερωτημάτων. «Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη για τις μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα», ανέφερε εισαγωγικά η τοποθέτηση, θέτοντας παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε για αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό συνεργάτη του;»

Η τοποθέτηση κατέληγε ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να δια-γράψει τον κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό». Το θέμα της διαγραφής Παππά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα επανέρχεται διαρκώς, με την κυβέρνηση να ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπεκφεύγει.

Εν τω μεταξύ, κατά την παρουσίαση της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών που τέθηκε σε λειτουργία από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία τού να αποκτήσουν όλοι οι Ελληνες πολίτες τις ψηφιακές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη και τις υπηρεσίες της ψηφιακής Ελλάδας.

Τηλεδιάσκεψη

Το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε παγκόσμια τηλεδιάσκεψη που είχε στον πυρήνα της τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν ελληνικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή