Οχι του Ακη στο «σκληρό ροκ» του κ. Λαλιώτη

Οχι του Ακη στο «σκληρό ροκ» του κ. Λαλιώτη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα επικριτικός για την επικοινωνιακή πολιτική του «σκληρού ροκ» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, την οποία σχεδίασε και ακολουθεί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης και την οποία φάνηκε με συγκρατημένο τρόπο να υιοθετεί και ο πρωθυπουργός, εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος. «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, για να το ρίξουμε στα αστεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην ET-3 και συνέχισε: «Αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πολιτική με το χορό, τότε ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα, αν δεν την υποτιμάμε ή την αγνοούμε. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να χορεύω, με ενδιαφέρει να συζητώ, για να καταλήξω σε αποτελέσματα για το περιεχόμενο των πολιτικών επιλογών με τις οποίες θα προχωρήσουμε».

Αξιοσημείωτο είναι, εξάλλου, ότι σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τακτική της σκληρής αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. (η θεωρία, δηλαδή, του «σκληρού ροκ») μοιάζει να είναι στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια επιλογή. Εκείνο που υπάρχει είναι η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ολοκληρωμένες λύσεις στα θέματα που απασχολούν τον πολίτη, να δώσει διέξοδο που θα δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική».

Η εμφανής απαξιωτική διάθεση με την οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος σε μία κεντρική -αν όχι και μοναδική- πολιτική επιλογή του σημερινού γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, έρχεται να προσδώσει νέες και πιθανώς μεγαλύτερες διαστάσεις στην όχι στερούμενη εντάσεων (και ενστάσεων) εσωκομματική συζήτηση ως προς την ορθότητα των επιλογών Λαλιώτη. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Δημοτικές – Νομαρχιακές

Αναφερόμενος ακριβώς σε αυτήν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Τσοχατζόπουλος προέβη σε έναν διαχωρισμό: οι νομαρχιακές εκλογές, είπε, θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα, όχι όμως και οι δημοτικές. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι υπόθεση όχι των κομμάτων, αλλά των πολιτών, καθώς θα δώσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη δυνατότητα μιας αυτοτελούς ενδογενούς έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Για να συμπληρώσει ότι σε αντίθεση με τις δημοτικές, οι εκλογές για τις νομαρχίες θα έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα.

Αιχμές κατά Γιάννου

Τέλος, από τη συνέντευξη του κ. Τσοχατζόπουλου δεν έλειψαν και οι προσεκτικές πλην όμως και αιχμηρές αναφορές στον κ. Γ. Παπαντωνίου, διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Με αφορμή ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Παπαντωνίου να προωθήσει αλλαγές στην αμυντική πολιτική, ο τέως υπουργός Αμύνης υπογράμμισε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά, οι αλλαγές δεν μπορεί να έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Αν υπάρξουν, θα τις συζητήσουμε στο ΚΥΣΕΑ και στα υπόλοιπα αρμόδια κυβερνητικά όργανα».

-Υπήρξαν πολλές προκλήσεις! H πρώτη ήταν να εντάξεις ένα τόσο μεγάλο κτίριο σε έναν δεδομένο και ευαίσθητο χώρο και να του δώσει τον πρέποντα συμβολισμό. Υπήρξαν φυσικά και δυσκολίες, όπως να αντιμετωπίσεις τη γραφειοκρατία της κτιριακής πολιτικής του πανεπιστημίου. Είναι μια παράμετρος που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται, γιατί θα μπορούσε να είχε επιδράσει αρνητικά στο τελικό αποτέλεσμα που σήμερα βλέπουμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT