Με στήριξη Καραμανλή στις ΗΠΑ ο κ. Σημίτης

Με στήριξη Καραμανλή στις ΗΠΑ ο κ. Σημίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη στήριξη παρέσχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής στον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη εν όψει της αυριανής συναντήσεώς του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον, καθώς οι υφιστάμενες ενδείξεις πείθουν ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν σοβαρότατες πιέσεις στην Αθήνα σε κρίσιμα θέματα όπως το Κυπριακό και το Αιγαίο, πέραν των επικρίσεων για πλημμελή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ειδικότερα της οργανώσεως «17Ν».

«Εμείς οι Ελληνες δεν έχουμε άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις, εμάς τους Ελληνες δεν μας πτοούν οι απειλές, δεν μας κάμπτουν οι πιέσεις», τόνισε ο κ. K. Καραμανλής, χθες, ενώπιον του Κοινοβουλίου, σε μία ιδιαιτέρως υπεύθυνη τοποθέτησή του επί κρισίμων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής εν όψει της συναντήσεως του κ. Σημίτη με τον κ. Μπους, γεγονός που χαρακτηρίσθηκε «ιδιαιτέρως θετικό» και από τον υπουργό Αμύνης κ. Γιάννο Παπαντωνίου.

Το μεσημέρι και πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, ο κ. Σημίτης είχε δηλώσει ότι δεν διακατέχεται από «άγχος» και πρόσθεσε ότι «έχουν παρέλθει οι καιροί που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος πήγαινε σε κάποιες χώρες για να του συστήσουν κάποια πολιτική». Στο θέμα της τρομοκρατίας, ο κ. Σημίτης είπε ότι «στις ΗΠΑ ξέρουν ότι δεν αποδεχόμαστε πιέσεις» και πρόσθεσε ότι «έχουμε πολύ πειστικές απαντήσεις». Την επίθεση του τηλεοπτικού καναλιού CBS εναντίον του προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη καταδίκασε αυστηρότατα και η Ν.Δ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT