Σαφής καταδίκη της τρομοκρατίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνάντηση στον Λευκό Οίκο του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τζορτζ Μπους με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη, ο οποίος προσπαθεί να ανασκευάσει το κλίμα που επικρατεί στην αμερικανική διοίκηση για τη φερόμενη «απροθυμία» της ελληνικής κυβερνήσεως να συνεργασθεί αποτελεσματικά, με στόχο την εξάρθρωση της τοπικής τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της οργανώσεως «17 Νοέμβρη». Την παρομονή της συναντήσεώς του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Σημίτης καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο το φαινόμενο της τρομοκρατίας και τοποθέτησε λίγα άνθη στα συντρίμμια των «δίδυμων πύργων» και του ναού του Αγίου Νικολάου, που κατέρρευσαν με το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Ο καθένας μας πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να σκεφθεί όλες εκείνες τις ψυχές που χάθηκαν σε αυτόν τον ιερό χώρο από μια πράξη απίστευτης βαρβαρότητος, από μιαν επαίσχυντη τρομοκρατική ενέργεια, από μιαν επίδειξη αφαντάστου κτηνωδίας», είπε ο κ. Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης είχε χθες στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του OHE κ. Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, θέμα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας μαζί με τα ελληνοτουρκικά κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Μπους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT