Το ΚΙΝΑΛ «βλέπει» φθορά ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ «βλέπει» φθορά ΣΥΡΙΖΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα της διμέτωπης πολιτικής αντεπίθεσης, το οποίο ήταν εμφανές σε όλες τις τοποθετήσεις του Κινήματος Αλλαγής μετά τις αποκαλύψεις της Προανακριτικής, επιβεβαίωσε η Φώφη Γεννηματά, στη χθεσινή ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας στον πυρήνα των ευθυνών προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα και προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνει λάθος η Ν.Δ. αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί τη συντηρητική της ατζέντα».

Οι αναφορές – απαντήσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο «βρώμικο ’89», το οποίο έχει προτάξει η Κουμουνδούρου στη γραμμή αυτοάμυνας έναντι όσων έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες, αλλά και οι οξείς χαρακτηρισμοί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του τέως πρωθυπουργού αποτελούν σαφείς ενδείξεις των ιδιαίτερα υψηλών τόνων που έχει υιοθετήσει η Χαρ. Τρικούπη απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, από την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά δεν έλειψε και η ανοιχτή πρόσκληση προς τους «προοδευτικούς πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Αποστροφή που αντανακλά με σαφήνεια τη στρατηγική του ΚΙΝΑΛ να κινηθεί… επιθετικά προς τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο τη φθορά που διαβλέπει στην αντίπερα όχθη από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στρέφοντας τα πυρά της και προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, έκανε λόγο όχι μόνο για συνειδητή προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρατήσει εκτός κάδρου των αποκαλύψεων τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και για «συμψηφισμό» μεταξύ Κουμουνδούρου και Μαξίμου, μετά «την απαλλαγή (από τον ΣΥΡΙΖΑ) της κυβέρνησης Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στο επίκεντρο της κριτικής της κ. Γεννηματά κατά της κυβέρνησης βρέθηκε μεν η οικονομία, ωστόσο, δεν πέρασαν απαρατήρητοι και οι υψηλοί –για τα δεδομένα του ΚΙΝΑΛ– τόνοι ως προς τα εθνικά ζητήματα, με την επαναφορά του αιτήματος για Συμβούλιο Αρχηγών. Ο πρωθυπουργός «δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα», σημείωσε, προσθέτοντας πως θα πρέπει «να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε τα βολικά παιδιά του συστήματος».

«Μεγάλη ευκαιρία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το βασικό μήνυμα που εστάλη προς την ηγεσία από στελέχη που έλαβαν τον λόγο ήταν ότι οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει μια «μεγάλη ευκαιρία» για το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να μειώσει την ψαλίδα από την αξιωματική αντιπολίτευση, βλέποντας πρόσφορο έδαφος για ανακατατάξεις στη μάχη του κεντροαριστερού χώρου.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιες από τις τοποθετήσεις ενείχαν και «ίχνη» πίεσης προς την ηγεσία, υπό τη λογική ότι εάν τους προσεχείς μήνες –και με την αξιωματική αντιπολίτευση πλέον «στριμωγμένη»–, δεν καταγραφεί αύξηση της εκλογικής επιρροής του Κινήματος, τότε θα έρθει στην επιφάνεια εμφατικά το ζήτημα της αλλαγής κατευθύνσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή